Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 10 dec 2019

Belgische vrouwen alsnog in actie op ploegenachtervolging

De Belgische schaatsters kunnen nog hopen op de WK Afstanden. Dit weekend komen Sandrine Tas, Anke Vos en Stien Vanhoutte tijdens de wereldbekerwedstrijd in Nagano in actie op de ploegenachtervolging. Hun deelname was onzeker geworden nadat Tas een enkelblessure had opgelopen.

Foto : EuroPamplona

De drie vrouwen behoren tot de wereldtop op inlineskates en hebben de droom om in 2022 mee te doen aan de Olympische Spelen. De Belgische schaatsbond heeft ook extra middelen vrijgemaakt om de ploeg de komende jaren te ontwikkelen. Een eerste doel om de Spelen te bereiken is deelname aan de WK Afstanden in Salt Lake City. Door de blessure van Tas kwam die droom in gevaar, omdat de ploeg zich tijdens de wereldbekerwedstrijden moet zien te plaatsen. 

A successful first day on the ice with @sandrinetas. We will take it step by step but our goal will be to start the teampursuit at worldcup #4 in Nagano 🇯🇵. Massive shout out to our coaching and medical staff! #teambelgium #teamworkmakesthedreamwork #schaatsen #sportersbelevenmeer #stepbystep

Een bericht gedeeld door teampursuitbelgium (@teampursuitbelgium) op

Afgelopen weekend tijdens de World Cup in Nur-Sultan stond Tas voor het eerst weer op het ijs, al was dat niet in wedstrijdverband. Die eerste stappen zijn blijkbaar goed bevallen, want de 24-jarige rijdster staat ook op de planning voor de 3000 meter en de mass start. Vanhoutte rijdt de 500 en de 1000 meter, Vos zal samen met Tas uitkomen op de mass start. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan