Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 04 nov 2018

Winst voor Groenewoud en Huizinga in mass startcompetitie

In Heerenveen werd zondag de laatste wedstrijd in de massastartcompetitie verreden. De wedstrijden volgden na afloop van het World Cup kwalificatietoernooi. Bij de dames reed Marijke Groenewoud naar de overwinning en Chris Huizinga zegevierde bij de heren.

Foto : Sander Chamid

In de slotfase van de vrouwenkoers gingen Melissa Wijfje en Groenewoud samen op pad. Met Carien Kleibeuker op kop van het peloton als afstopper voor Groenewoud kreeg het tweetal een kleine voorsprong, maar in de finale kwamen de sprinters van achter opzetten. Groenewoud trok de overwinning naar zich toe en eindigde voor Bianca Bakker en Jessica Merkens. Met deze dagzege pakte ze ook het eindeklassement.

Bij de heren stond een groot peloton van 29 man aan de start. Met nog twee ronden te gaan, nam Douwe de Vries zijn ploeggenoot Huizinga op sleeptouw. Op dat moment zat Stroetinga zonder partner, waardoor hij zelf het gat dicht moest rijden en volle bak de sprint aan ging. In de laatste bocht kwam hij in de knoei met Gary Hekman, die vervolgens de bocht niet meer kon houden. Huizinga sprintte naar de zege, voor De Vries en Stroetinga. De eindoverwinning in het klassement ging wel naar man van Royal A-ware.

Klik hier voor de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan