Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 11 jan 2018

Laatste olympische tickets naar Breeuwsma en Van Ruijven

Daan Breeuwsma komt volgende maand bij de Olympische Spelen op drie onderdelen in actie. De 30-jarige Fries kreeg donderdag van de KNSB te horen dat hij is toegevoegd aan het deelnemersveld op de 500 en 1000 meter.

Foto : Sander Chamid

De kersverse Nederlands kampioen maakte al onderdeel uit van de relayploeg. Bij de NK in Thialf won Breeuwsma zondag de 1000 meter en op de 500 meter eindigde hij als tweede. Op die twee afstanden waren nog olympische tickets te verdienen. Beide startplaatsen gaan naar Breeuwsma, die op de 1000 meter de voorkeur krijgt boven Dylan Hoogerwerf.

Bij de vrouwen was nog één startplaats te vergeven, op de 1000 meter. Dat ticket gaat zoals verwacht naar Lara van Ruijven. Zij eindigde zondag als tweede achter Yara van Kerkhof, die al een olympisch deelnamebewijs voor de 1000 meter op zak had. Van Ruijven verschijnt in PyeongChang nu aan de start op de 500 meter, de 1000 meter en de aflossing.

Begin december maakte technisch directeur van de KNSB Arie Koops en bondscoach Jeroen Otter de olympische selectie bekend.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan