Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 03 jan 2018

KPN NK Shorttrack: wie pakken de nationale titels en tickets voor het EK?

Op zaterdag 6 en zondag 7 januari wordt in Heerenveen het KPN NK Shorttrack gereden. Deze wedstrijd vindt plaats in de grote hal van Thialf. Naast de shorttrackbaan wordt op zondag een (sta)tribune opgesteld. Zitplaatsen zijn beschikbaar op de West-tribune.

Dylan Hoogerwerf en Suzanne Schulting gaan proberen hun nationale titel te verdedigen, maar dat zal niet gemakkelijk worden. Hoogerwerf heeft concurrentie van onder andere Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma; Schulting van Rianne de Vries, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven.

Op dit NK komen alle rijders in actie die Nederland zullen vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen in PyeongChang. De selectiecommissie shorttrack zal op basis van het NK de deelnemers aanwijzen voor het Europees kampioenschap (12–14 januari) in Dresden. Het NK is tevens de laatste wedstrijd in Nederland om de shorttrackers in actie te zien voor de Olympische Spelen.

Kun je er onverhoopt niet bij zijn komend weekend? Via de livestream kun je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt bij het NK.

Het programma:
Zaterdag 6 januari 14:00 – 16:30 uur: voorrondes.
Zondag 7 januari 12:30 – 16:30 uur: finales.

Voor meer informatie kun je hier terecht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan