Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 23 feb 2018

Verbij toont vormbehoud en mag wereldtitel verdedigen

Kai Verbij mag zijn wereldtitel sprint volgend weekend verdedigen. De 23-jarige sprinter van Team Plantina toonde op de 500 en 1000 meter op de Olympische Spelen vormbehoud en mag daarom in het Chinese Changchun opnieuw voor de titel gaan.

Foto : Soenar Chamid

Verbij liep eind december bij het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf op de 500 meter een liesblessure op en kon daardoor in Heerenveen geen olympisch ticket op de 1000 meter verdienen. De Selectiecommissie Langebaan (SCL) gunde hem niettemin het derde startbewijs voor de olympische kilometer. Deze commissie gunde hem later ook een aanwijsplek voor het WK Sprint, mits hij vormbehoud toonde op de Olympische Spelen.

Hiervoor diende hij te voldoen aan een top 3 klassering in een (door de SCL opgemaakt) gecombineerd klassement over de 500 en 1000 meter. De SCL heeft een klassement opgemaakt van de top 10 van deelnemers aan zowel de 500 als de 1000 meter tijdens de Spelen. Daarin heeft Verbij voldaan aan de voorwaarde van vormbehoud met zijn derde plaats in dit klassement. Hij werd negende op de 500 meter en zesde op de 1000 meter.

De Selectiecommissie Langebaan selecteerde de volgende rijders voor het WK Sprint (3-4 maart in Changchung).
Mannen: Kjeld Nuis, Ronald Mulder en Kai Verbij.
Vrouwen: Marrit Leenstra, Jorien ter Mors en Letitia de Jong.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan