Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 14 feb 2018

Schaatsers op social: de Usain Bolt-pose en Knegt junior

Schaatsers houden hun volgers via verschillende social media-kanalen op de hoogte van hun bezigheden. Schaatsen.nl blikt in 'schaatsers op social' wekelijks terug op wat er zoal gedeeld is.

Tja, we kunnen er niet omheen. De Olympische Spelen zijn tot dusver al erg succesvol. Vijf gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles. Usain Bolt, de snelste man op aarde, daagde de medaillewinaars uit om zijn pose op het podium te doen. Daarvoor zouden zij een fles champagne krijgen van de Jamaicaanse hardloper. 

En dus zagen we Ireen Wüst, Kjeld Nuis, Sven Kramer en Patrick Roest al de pose van Bolt doen op het podium.

Kramer, die zondag al goud won op de 5000 meter, gaf Nuis op de dag voor zijn 1500 meter een 'geluksmassage'. 

Yara van Kerkhof won dinsdag verrassend olympisch zilver op de 1000 meter. De 27-jarige Zoetermeerse kwam daarmee in de geschiedenisboeken terecht. 

Best valentines day ever 🧡 #incredible #dankbaar #mijnmedailleenik #vooraltijdsamen #pyeongchang2018

Een bericht gedeeld door Yara van Kerkhof (@yaravkerkhof) op

Myrthe Knegt, de dochter van Sjinkie, heeft besef voor geschiedenis. Zij weet namelijk wie de eerste vrouwelijke Nederlandse medaillewinnaar is bij het shorttrack op de Olympische Spelen.

Wie won er vandaag een medaile Myrthe???#trots #teamnl #500beest #silver @yaravkerkhof

Een bericht gedeeld door Sjinkie Knegt (@sjinkie) op

De uitgesloten Denis Yuskov, die Nuis dinsdag nog feliciteerde over WhatsApp, traint zich de longen uit het lijf voor de volgende Spelen.

Work 🏋️‍♀️

Een bericht gedeeld door Юсков Денис. (@denis_yuskov) op

Ook Hein Otterspeer, die op het OKT twee keer vierde werd en dus net niet de Spelen haalde, maakt gebruik van de successen van zijn ploeggenoten. Hij noteert een nieuw persoonlijk record bij het gewichtheffen.

De Olympische Spelen volgen is voor de thuisblijvers niet altijd even leuk. Daarom mooi even mijn energie in een nieuw pr voorslaan (112,5kg) kunnen leggen! Thanks @j.piek en @dennisveenker voor de afleiding en goede vibe!! 🏋🏻‍♂️💪🏼

Een bericht gedeeld door Hein Otterspeer (@heinotterspeer) op

 Waar blijft de tijd... Van guppies tot olympiërs


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan