Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 20 feb 2018

Knegt: 'Op zo'n moment is het wel een klotesport'

Sjinkie Knegt was de eerste om het toe te geven. Het is de shorttracker op de Olympische Spelen niet gelukt aan de hoge verwachtingen te voldoen. "Dit is niet waarvoor ik gekomen ben. Ik baal ontzettend", aldus Knegt na afloop van zijn 500 meter.

Foto : Soenar Chamid

"Dit was zeker geen supertoernooi van mij. Op zo'n moment is het wel een klotesport'', aldus de 28-jarige Fries nadat hij in de series van de 500 meter verrassend werd uitgeschakeld.

Eerder kreeg Knegt ook op de 1000 meter al een straf. Met de relayploeg liep de Nederlander ook een straf op door een alles-of-niets-poging in de laatste bocht. Knegt gaat daardoor alleen met een zilveren medaille van de 1500 meter naar huis.

En dus is het een teleurstellend verlopen toernooi voor Knegt. Voor hem is dat onverklaarbaar. "Ik ben zeker goed in vorm. Ik kan niet echt spreken over de factoren geluk en pech. De mensen die echt goed zijn, staan wel continu in de finale."

Eén dag balen
Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf haalden wel de volgende ronde op de 500 meter. Hoogerwerf zag in de laatste ronde de Hongaar Viktor Knoch onderuit gaan, waardoor de Nederlander opschoof naar de tweede plek. Breeuwsma profiteerde van een bijna-val van Charles Hamelin, waardoor hij van een moeilijke vierde positie opschoof naar de tweede plek. 

"Ik was super gespannen om het goed te doen vandaag, want ik had op de Spelen nog niks gepresteerd", oordeelde Breeuwsma na zijn race. "Op de 500 meter is alles mogelijk, dat hebben we gezien bij Yara, ha." Na de teleurstelling van de relay is de dag erna meteen de knop omgegaan bij de Nederlandse equipe. "We mogen van Jeroen (Otter, red.) één dag balen, daarna moeten we weer door."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan