Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 26 feb 2018

Elma de Vries gelukkig met laatste hoofdprijs

Elma de Vries praat liever niet over het aanstaande einde van haar loopbaan. Maar in Luleå ontkwam ze daar na de finale van de KPN Grand Prix niet aan. Daar legde ze beslag op de laatste hoofdprijs in haar rijke carrière. "Deze had ik nog niet."

Foto : Neeke Wassenbergh Smit

Op het zware zee-ijs verdedigde Elma de Vries in – waarschijnlijk – haar laatste grote natuurijswedstrijd het groene leiderspak van de KPN Grand Prix. En natuurlijk was het doel dat pak in haar bezit te houden. "Maar ik had hier ook heel graag die wedstrijd gewonnen", bekende De Vries, die goed op koers leek in dat streven.

De rijdster van Palet Schilderwerken (na dit seizoen Palet Vastgoedonderhoud) maakte deel uit van de zes vrouwen tellende kopgroep en liet zien heel sterk te zijn. "Maar in de finale maakte ik een inschattingsfoutje. Ik liet Lisa van der Geest net even te ver gaan. In de achtervolging kwam ik nog wel dichtbij, maar niet dichtbij genoeg."

Afvinken
Daar baalde ze van, maar het zeker stellen van de eindzege in het klassement – ruim voor Bianca Bakker en Ankie Ytsma – was een mooie pleister op de wonde. "Dat is zeker mooi. Deze had ik ook nog niet op mijn erelijst staan." Niet dat ze daar nooit recht op zou hebben gehad. Lachend: "Ik heb aardig wat jaren meegemaakt waarin er nog helemaal geen natuurijsklassement bestond. Maar goed, deze kan ik alsnog afvinken."

Dat ze die prijs in het hoge noorden van Zweden dik verdiende, daarover bestond geen enkele twijfel. Ook niet bij De Vries zelf trouwens. "Kunstijs liep dit jaar niet zo lekker als vorig seizoen, op de Weissensee had ik ook echt moeite, maar hier was ik prima. Als je elke dag op het podium staat, zegt dat wel wat. Ik heb elke dag in de kopgroep gezeten, wedstrijden opengetrokken. Dat geeft me het gevoel dat ik hier echt de sterkste was."

Meer lezen over marathon? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan