Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 21 dec 2018

Eindelijk een ijsbaan in België?

Door het succes van Bart Swings tijdens de Olympische Spelen vinden de Belgen het tijd voor een wintersportcentrum in Vlaanderen. Als het aan Yoleen Van Camp, federaal parlementslid, ligt, komt dat centrum in Herentals. Een 400-meterbaan, al dan niet overdekt, moet de basis worden van het centrum.

Een dergelijke voorziening ontbreekt momenteel in België. Verschillende eerdere plannen om een piste voor de Belgische schaatsers aan te leggen, werden niet uitgevoerd. Kosten voor een buitenbaan zonder al te veel luxe varieerden in het verleden tussen de tien en twaalf miljoen euro. Als er een dak op komt, wordt het een veelvoud van dat bedrag.

Van Camp was halverwege december met een plaatselijke afvaardiging op bezoek bij de wereldbekerwedstrijden in Thialf, een van de bekendste ijsbanen ter wereld. "We hebben hier veel inspiratie opgedaan", aldus de jonge politica tegenover Belga.

Een onderzoek moet uitwijzen hoe groot de behoefte aan een wintersportcentrum voor ijssporten als schaatsen, shorttrack en ijshockey in Vlaanderen is. Na de verkiezingen van mei kunnen pas spijkers met koppen worden geslagen. Van Camp weet zeker dat Herentals door de centrale ligging en de positieve houding ten opzichte van sport een juiste keuze zou zijn.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan