Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 14 dec 2018

Achttien maanden schorsing voor Giulia Lollobrigida

De Italiaanse inlineskatester en marathonschaatsster Giulia Lollobrigida is voor een periode van achttien maanden geschorst. Dat maakte het Italiaanse Antidopingagentschap deze week bekend. De schorsing geldt vanaf 10 december 2018 en zal duren tot en met 9 april 2020.

Foto : Eline Hooghiemstra

Lollobrigida, de jongere zus van meervoudig wereldkampioene inlineskaten Francesca, werd op 21 juli tijdens het Italiaans kampioenschap betrapt op het verboden vochtafdrijvende middel amiloride hydrochloorthiazide (Acb). Het middel wordt normaliter gebruikt om de bloeddruk te verlagen en de pompkracht van het hart te verbeteren. Daarnaast kan het ook voor verdunning van de urine zorgen, waardoor het een maskerende werking voor mogelijke andere verboden middelen krijgt.  

In Nederland reed Lollobrigida vorige winter marathons bij Team Lasaulec. Afgelopen zomer kwam ze nog in actie op het EK Inlineskaten in Oostende, waar ze samen met de Italiaanse ploeg succesvol was op onder meer de aflossing. Tijdens het EK werd er op advies van de dopingcontrole door de politie een inval gedaan in de Italiaanse rijderstent. Het resultaat van die doorzoeking was negatief. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan