Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 10 nov 2017

Weer straf voor Knegt in Shanghai

Op de tweede dag van de World Cup Shorttrack in Shanghai is Sjinkie Knegt na zijn straf op de 500 meter ook tegen een penalty op de 1000 meter aangelopen. Ook Dennis Visser en Dylan Hoogerwerf strandden voor het hoofdtoernooi.

Bij de dames wisten Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Suzanne Schulting wel alle drie de kwartfinales op de 1000 meter te bereiken. 

Op de aflossing 
was er ook geen succes voor de Nederlandse relayheren. Zij verloren hun heat van Hongarije en Frankrijk en kwalificeerden zich niet voor de halve finale. De damestrein, die naast Schulting, Van Kerkhof en Van Ruijven tijdens de World Cup voor het eerst weer bestaat uit Rianne de Vries wist zich wel te plaatsen. Zij wonnen hun heat, waarin ook de Canadese ploeg zich plaatste voor de halve finales.

500 en 1500 meter
Naast straffen op de 500 en 1000 meter lukte het Knegt donderdag wel om de halve finales op de 1500 meter te halen. De Fries was in zijn heat de rapste. Itzhak de Laat bereikte ook de halve eindstrijd op de 1500 meter, Dennis Visser werd uitgeschakeld. Op de 500 meter werd naast Knegt ook Daan Breeuwsma uitgeschakeld, Dylan Hoogerwerf mag wel door naar de kwartfinale.

Bij de vrouwen kwalificeerden Schulting, Van Kerkhof en Van Ruijven zich op de 500 meter allemaal voor de kwartfinales. Schulting en Van Kerkhof waren ook op de 1500 meter succesvol, en bereikten op die afstand de halve eindstrijd. Van Ruijven slaagde daar niet in.

Klik hier voor de volledige uitslagen


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan