Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 13 mei 2017

Rapport Expertgroep lekt uit en levert meteen discussie op

Een door de Expertgroep gemaakt rapport, dat zaterdag 20 mei aan de Ledenraad van de KNSB wordt voorgelegd, is uitgelekt. Telesport citeert zaterdag uitgebreid uit het rapport, dat direct voer voor discussie is.

De Expertgroep, met daarin afgevaardigden van onder andere de KNSB, de Gewesten, de merkenteams en de topschaatsers, sprak de afgelopen maanden veelvuldig over een duurzame inrichting van de schaatssport, waarbij samenwerking tussen verschillende partijen in schaatsland een belangrijk thema was.

In het plan staat onder andere dat de KNSB opnieuw moet snijden in de kosten. Een ander onderdeel van het plan, getiteld 'Een gezonde schaatstoekomst', is een eenmalige solidariteitsbijdrage van schaatsers en sponsorteams ter hoogte van 400.000 euro. Hoewel de merkenteams en de atleten ook vertegenwoordigd waren in de Expertgroep, viel dit niet in goede aarde bij Team LottoNL-Jumbo. “Het klopt dat we daarover verbaasd en verbolgen zijn'', liet manager Tim Senden van Team LottoNL-Jumbo aan Telesport weten. “De inkt van de vorige overeenkomst is amper droog. We hebben vorig jaar een gezamenlijk akkoord ondertekend voor twee seizoenen. Wij houden ons daaraan en dat moet de KNSB uiteraard ook doen. Die afspraken hebben wij destijds niet voor niets gemaakt.''

Mickey Adriaansens, die namens organisatieadviesbureau Twynstra Gudde de Expertgroep leidde, laat in een reactie weten dat die eerder gemaakte afspraken ook zeker nageleefd worden. “Het respecteren van bestaande afspraken vinden wij erg belangrijk”, aldus Adriaansens. “Die zaken staan wat ons betreft dan ook helemaal niet ter discussie. Wij hebben slechts vastgesteld dat er bezuinigd dient te worden en dat we daarin een slag zouden kunnen slaan als we gezamenlijk optrekken. Zo moet je de suggestie van die solidariteitsbijdrage ook zien. En wie, wanneer en de wijze waarop die bedragen opgehoest kunnen worden, daar moeten we nog naar gaan kijken. Het is ook nog slechts een advies aan de Ledenraad, meer niet. Vanzelfsprekend wordt er niets in gang gezet voordat het met alle betrokkenen besproken wordt.”

Het rapport van de Expertgroep wordt zaterdag 20 mei voorgelegd aan de Ledenraad.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan