Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 15 mrt 2017

Neo-senioren verdelen nationale titels in Alkmaar

Terwijl in Ahoy de wereldtitels shorttrack werden verdeeld stond er in Alkmaar van 10 t/m 12 maart het NK Afstanden voor Neo-senioren en de finale van de Holland Cup op het programma.

Onder uitstekende weersomstandigheden; windstil en een buitentemperatuur van rond de 6 graden, en een mooie ijsvloer werden er vele persoonlijk records én een vijftal baanrecords uit de boeken gereden. Hieronder alle hoogtepunten op een rij:

Vrijdag
Op vrijdagavond werd het werdstrijdweekend geopend met de Holland Cup Pure Sprint, in een klassement over de 100, 300 en 500 meter. Dione Voskamp verbeterde hier het baanrecord van Floor van den Brandt op de 300 meter naar 25,43. Ook ging zij er met 27.14 punten met de eindoverwinning vandoor. Bo van der Werff werd tweede, Isabelle van Elst derde. Bij de heren ging Joep Kalverdijk er met de overwinning vandoor. (25.425 punten) Rudy Meereboer en Kevin Schelling volgden op plaats twee en drie.

Voor de heren die deelnamen aan het NK voor Neo-senioren stond de vijf kilometer op het programma. Remco Schouten werd in een tijd van 6.44,05 de nieuwe Nederlands kampioen. Het zilver was voor Thomas Geerdinck, het brons voor Kars Jansman. Het eindklassement Holland Cup over vijf kilometer werd gewonnen door Bart de Vries, voor Thomas Geerdinck en Bart Mol.

Zaterdag
Op zaterdagavond stonden de 500 en 1500 meter voor dames en heren op het programma. Hierop waren Holland Cup en NK-medailles te verdienen. Martijn van Oosten ging er met een nieuw baanrecord van 36,11 vandoor. Deze stond daarvoor, sinds 2013 op naam van Hein Otterspeer. Op de 1500 meter verbeterde Koen Verweij, die op zijn thuisbaan reed het baanrecord van Ben Jongejan uit 2012 naar 1.49,34.  

Nederlands kampioen bij de Neo’s op de 500 meter werd bij de heren Lennart Velema en bij de dames Dione Voskamp. Op de 1500 meter werd Reina Anema Nederlands kampioene en bij de heren was het wederom Lennart Velema die op de hoogste trede van het podium mocht klimmen. Later op de avond werd de combinatiewedstrijd Holland Cup / NK afstanden op de 3000 meter voor dames verreden. Reina Anema werd daar in 4.19,57 wederom Nederlands kampioene. 


Zondag

Zondagavond werden voor zowel de Holland Cup als voor het NK de 1000 meter dames en heren verreden en voor de deelnemers aan het NK ook de vijf kilometer dames en tien kilometer heren.  Reina Anema verbeterde op de 5000 meter het baanrecord voor Neo Senioren met een tijd van 7.31,98; het oude record stond nog uit 2002, op naam van Wieteke Kramer. Anema werd met haar tijd natuurlijk ook Nederlands kampioen op deze afstand.

Remco Schouten haalde op de tien kilometer maar liefst 44,19 seconden van het baanrecord af dat eveneens uit 2002 stamde en op naam stond van Jacques de Koning. Schouten noteerde 14.04,12 seconden en werd hiermee Nederlands kampioen. De titels op de 1000 meter waren voor Leeyen Harteveld  en Lennart Velema. 

Alle uitslagen bekijken? Klik hier!
Artikel en foto's J.Veenis (secretaris OCdeMeent, 14 maart 2017)  

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan