Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 20 jun 2017

Setje wielen als leidersprijs tijdens KNSB Marathon Cup 6

De KNSB Marathon Cup competitie nadert zijn einde. Zaterdagavond 24 juni wordt nummer 6 van 8 verreden in ’t Harde. Dit keer wordt er niet alleen gestreden om de eer, maar staat ook een leidersprijs op het spel.

Foto : Neeke Smit

Het programma van de wedstrijd is gewijzigd. Om 19 uur gaan de dames (senioren en junioren) van start. Een uur later klinkt het startschot voor de beloften én senioren heren. Deze twee categorieën rijden zaterdag dus gezamenlijk hun rondjes over het parcours, maar wel ieder zijn eigen afstand. Een mooie uitdaging voor de beloften, aldus de organisatie. Voor alle drie categorieën ligt een setje G13 wielen klaar voor degene die de meeste punten pakt tijdens de koers.  

In het algemeen klassement bij de senioren heren is het spannend: Crispijn Ariëns en Ingmar Berga gaan aan de leiding, beiden met 133,2 punten. Luc ter Haar staat op de derde plek met 88 punten.

Noraly Berber Vonk voert met 131,2 punten het klassement aan bij de dames. Gevolgd door Janita Willems-Crediet (118,1 punten) en Elma de Vries (107 punten). De Vries miste het NK Marathon wegens een trainingskamp in Zuid-Frankrijk, maar staat in ’t Harde wel weer aan de start.

De leider in het algemeen klassement bij de beloften is Sjors van der Meer, gevolgd door Martijn de Boer en Kevin Spronk. De onderlinge verschillen zijn niet groot: 105 punten om 96 en 93 punten.

Inschrijven voor de Marathon Cup is nog mogelijk tot en met woensdag 21 juni. De wedstrijd is gratis toegankelijk voor publiek.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan