Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 25 jun 2017

Schaatssters tonen zich bij NK Wielrennen: Brons voor Mackaij

De afgelopen dagen hebben diverse schaatsers meegedaan aan het NK wielrennen op de weg. Zo won Floortje Mackaij brons bij de wegwedstrijd, achter winnares Chantal Blaak en Anouska Koster.

Mackaij doet in de winter regelmatig mee met marathonwedstrijden, maar wielrennen heeft haar prioriteit. Vorig jaar werd de 21-jarige rijdster van Team Sunweb nog negende, dit jaar werd ze knap derde. Ook andere schaatssters lieten zich zien in Montferland. Janneke Ensing ging een aantal keer in de aanval, maar zij kreeg geen ruimte van het peloton. Zij eindigde uiteindelijk op de 16e plek.

De uitslagen van de overige schaatssters: Eva Buurman 11e, Janneke Ensing 16e, Femke Markus 21e, Rixt Meijer 24e, Marije Joling 31e, Loes Adegeest 32e, Ireen Wüst 36e en Melissa Wijfje 44e. 

Vorige week greep Martin van de Pol de bronzen medaille bij het NK Paracycling op de weg. Woensdag werd hij vierde bij het tijdrijden. Van de Pol was voorheen een marathonschaatser totdat een noodlottig ongeval het hem onmogelijk maakte om verder te schaatsen.

Ook werd vorige week het NK voor elite zonder contract al gereden. Jos de Vos werd daar 24e, Frank Vreugdenhil 28e, Bart Mol 36e, Sven Kramer 38e en Douwe de Vries 77e.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan