Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 21 jan 2017

Elfstedenlegende Reinier Paping gaat het theater in

Reinier Paping zal op 25 januari te zien zijn in theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Paping zal daar uitgebreid vertellen over zijn legendarische overwinning in de extreem zware Elfstedentocht van 1963.

Kou, sneeuw en een straffe wind maakte de Elfstedentocht van ’63 tot een helse rit. Reinier Paping trotseerde al deze ontberingen en soleerde op 18 januari 1963 naar een historische overwinning, die hem in één klap beroemd maakte.

De inmiddels 85-jarige Paping, opgegroeid en nog steeds woonachtig in de omgeving van Dalfsen, zal op het podium worden geïnterviewd door Erben en Renate Wennemars, die hem ongetwijfeld de mooiste anekdotes zullen laten vertellen.

En die zijn er nogal wat. Zo gaf Paping na de finish in een tv-interview aan dat hij die ochtend een bord Brinta had gegeten. Hierop bood de directeur van Brinta hem een contract aan waarmee hij 500 gulden, een aansteker en een föhn mee verdiende.  Papings vader zou dit niet voldoende vinden en een auto hebben geëist, maar die kreeg Paping niet.

Benieuwd naar dit soort mooie verhalen van deze schaatslegende? Kom dan 25 januari naar theater de Stoomfabriek in Dalfsen. De voorstelling begint om 20.00 uur.Kaartjes kosten slechts 7,50.

Let op! Het is een eenmalig optreden van Paping en De Stoomfabriek is een klein theater, dus wees er snel bij. KLIK HIER om kaartjes te bestellen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan