Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 18 feb 2017

Simon Schouten nieuwe leider

Simon Schouten is de nieuwe leider in de KPN Marathon Cup. Eén wedstrijd voor het einde van de competitie onttroonde hij Mats Stoltenborg. Dat gebeurde in de dertiende wedstrijd in Deventer. Schouten won de sprint van een kopgroep, waarin hij Bart de Vries en Sjoerd den Hertog klopte.

Foto : Neeke Wassenberggh

De ontwikkelingen in Deventer waren verrassend. Op het ijs van De Scheg vormde zich een kopgroep van zes man, met daarbij Niels Mesu en Sjoerd den Hertog. Die twee doen nog volop mee in de strijd om de Cup. Zowel Mats Stoltenborg als Simon Schouten zagen dat gebeuren. De ploeg van de leider in het klassement bleek echter niet bij machte het gat te dichten. Simon Schouten slaagde daar in het kielzog van Jorrit Bergsma wel in.

''Ik zag die kopgroep gaan we wist dat ik er bij moest zitten'', stelde Schouten. ''Gelukkig wist Jorrit me op het juiste moment naar die groep te brengen. Wat dat betreft kan ik natuurlijk vertrouwen op een ontzettend sterke ploeg.''

Staken

Waar Schouten en Bergsma aansluiting vonden, moesten de mannen van Bouw & Techniek de achtervolging staken. Daarmee was op dat moment duidelijk dat Stoltenborg het oranje pak zou verliezen.

Met de winst pakte Schouten meteen het oranje, ook tot zijn eigen verrassing. ''Ik heb tot nu toe eigenlijk nooit naar het klassement gekeken., Als je maar voldoende wedstrijden wint, doe je vanzelf bovenin mee. Zo heb ik altijd gedacht. Maar misschien wordt het nu tijd om wel eens te kijken. Het zal in ieder geval heel dicht bij elkaar zijn, en dan wordt het zeker een mooie en spannende finale in Amsterdam. Daar kijk ik nu al naar uit.''

Marathonschaatsen blijft zich ontwikkelen. De livestream van de wedstrijden in de KPN Marathon Cup maakt daar deel van uit. Wil je ook meer marathon live zien? Ga naar www.marathonschaatsen.com en steun de crowdfunding!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan