Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 20 feb 2017

Mooie strijd tijdens Battle of the Novices bij Challenge Cup

Het grootste spektakel van de zaterdag tijdens de Challenge Cup in Den Haag was de Battle van de Novice-categorieën. Alle schaatsers konden zich inschrijven en elkaar uitdagen tijdens de strijd om de titel Ultimate Improv Pro.

Foto : Michelle Dubbeld

Gekleed in gekke kleuren of glamour glitters stapten de schaatsers het ijs op om deze strijd te strijden. Zij battleden steeds in tweetallen waarna het publiek door middel van gekleurde bordjes een winnaar koos. Soms was dat erg lastig! Dan werd er gebruik gemaakt van een professionele jury om de knoop door te hakken.

Het publiek was enthousiast maar de schaatsers nog veel enthousiaster. Na een verhitte strijd werd Lois Libregts bekroond als winnares en zij mag zichzelf nu The Ultimate Improv Pro noemen. Zij werd gevolgd door Roos van de Pas op een tweede, Isabella Smit op een derde en Sabina Leijtens op een vierde plaats.

Voor onze DJ Limuel Mulder, die nog nooit eerder een battle had geleid, was dit een hele ervaring. "Ik vond het hartstikke leuk! Het publiek deed goed mee en die energie zag ik terug in de schaatsers. Wat hadden die kiddo's veel energie! Daar krijg ik dan ook super veel energie van die ik door middel van de muziek weer terug kon geven. Zo zweep je elkaar op, iedereen ging helemaal los!"

Wij waren wel benieuwd hoe zo'n DJ deze battle heeft voorbereid, maar voorbereiden daar doet Limuel niet aan. "Ik had geen idee wat ik kon verwachten en heb het allemaal over mij heen laten komen. Ik heb wat herkenbare en dansbare muziek uitgekozen met een bepaalde energie en heb ter plekke bedacht wat ik zou afspelen".

Haar ogen stralen van plezier, Lois onze winnares van de battle is heel blij met haar overwinning! Over haar wedstrijdkür van deze ochtend was ze niet helemaal tevreden maar nu kon ze toch nog laten zien wat ze kon tijdens de battle. Nog nooit eerder had ze zo'n battle gedaan, maar wat was het leuk.

"Super dat je je eigen fantasie mocht gebruiken en helemaal uit je dak kon gaan. Het leukste waren de lichten op de ijsbaan, allemaal felle kleuren en verder helemaal donker. Dat was echt heel cool". Ze vond de battle bijna nog leuker dan het schaatsen van haar kür. "Het was veel minder spannend, en ik was nu dus ook niet zenuwachtig". En hoe heeft zij deze spannende battle kunnen winnen? "Ik heb alles gebruikt wat ik kon met een hoop fantasie en gekkigheid"!

Door: Michelle Dubbeld


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan