Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 15 dec 2017

Pechstein en Beckert melden zich af voor EK Afstanden

Claudia Pechstein en Patrick Beckert hebben zich afgemeld voor de Europese afstandskampioenschappen in het Russische Kolomna. Zij vinden het toernooi niet passen in de voorbereiding op de Olympische Spelen in februari.

Foto : Sander Chamid

 De 45-jarige Pechstein twijfelde al langer aan deelname en nam na terugkeer van de wereldbekerwedstrijden in Calgary en Salt Lake City een definitief besluit. "De EK afstanden zijn voor mij in een olympisch jaar geen graadmeter'', aldus Pechstein, die opgaat voor haar zevende Winterspelen.

Pechstein zet haar voorbereidingen na een trainingsstage op Mallorca voort op de ijsbaan in Inzell. In januari doet de Berlijnse nog wel mee aan wereldbekerwedstrijden in Erfurt, waar ze nog een keer een goede 3000 meter wil afleggen. In november won Pechstein in Stavanger de wereldbekerwedstrijd op de 5000 meter. Begin december was ze in Calgary de beste op de massastart.

Beckert is goed op dreef tijdens de wereldbekerwedstrijden, maar er is maar één belangrijkste wedstrijd voor de Duitser: "Dat zijn de Olympische Spelen. Daar heb ik de afgelopen jaren naartoe gewerkt'', verklaarde hij. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan