Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 07 apr 2017

West-Vlaanderen wil schaats- en skeelerbaan

De Provincie West-Vlaanderen heeft haar pijlen gericht op een 400 meter- ijsbaan en skeelerpiste. Deze zouden in het Boudewijn Seapark in Brugge moeten komen. De prestaties van onder meer de Oostendse skeelerkampioene Sandrine Tas vormen de aanleiding voor het plan.

Foto : Neeke Smit

De provincie West-Vlaanderen laat momenteel een onderzoek uitvoeren naar de haalbaarheid van en de nood aan een multifunctionele 400 meter-schaatsbaan, aangepast aan olympische normen voor nationale en internationale wedstrijden en stages én een indoorskeelerpiste, zo meldt hln.be. In België is er op dit moment geen gelijkwaardige baan te vinden en dat maakt het voor topsporters  als Bart Swings noodzakelijk om in Nederland te trainen.

"In onze provincie hebben we momenteel twee schaatspistes: in Gullegem en in Brugge. Die pistes zijn fel verouderd en er dringen zich investeringen op. Dat biedt kansen: we kunnen één van die twee pistes uitbouwen, zodat onze topsporters wél een plaats hebben om hun trainingen af te werken", zegt gedeputeerde van Sport Carl Vereecke (Open Vld). "Voorlopig lijkt Gullegem het meest geneigd om mee te stappen in het verhaal, maar Brugge zou uit de studie kunnen komen als meest geschikte locatie. Daarom nemen we nu nog geen beslissing."

Sandrine Tas en haar club Zwaantjes Roller Club uit Oostende juichen het plan uiteraard toe.  "Zij zouden zich ook op schaatsen kunnen toeleggen, maar hebben daar de accommodatie niet voor", aldus Vereecke.

Tegen oktober wil de provincie duidelijkheid over locatie, kostprijs en rentabiliteit van de investering. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan