Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 27 sep 2016

Vierde editie van IJSTIJD! bijna van start

'IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt', keert deze winter terug. Het initiatief van de KNSB - waarbij de tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen – was tussen 2011 en 2013 al een groot succes en krijgt dit jaar een vervolg. In de periode november tot en met januari garanderen zo’n 50 banen schaats- en ijsplezier voor miljoenen mensen - jong en oud - dicht bij huis.

De KNSB omarmt deze banen graag omdat zij een belangrijke rol spelen bij de kennismaking van jeugd met schaatsen. Mede-initiatiefnemer van IJSTIJD! en hoofdsponsor van de KNSB, KPN, zal wederom participeren in IJSTIJD! met onder andere de KPN Junior Schaatsclub onder ambassadeurschap van oud-wereldkampioene Barbara de Loor.

Mark Versteegen, Directeur Sponsoring KPN, is verheugd dat dit sympathieke initiatief weer plaatsvindt: “Het past volledig in de visie van KPN om de schaatssport in de breedste zin te omarmen. Graag draagt KPN eraan bij om zoveel mogelijk kinderen dichtbij huis kennis te laten maken met de schaatssport.”

Croky
De KNSB verwelkomt Croky als nieuwe partner in IJSTIJD!. Vorig seizoen heeft dit bekende chipsmerk zijn intrede gedaan als partner in het langebaanschaatsen bij de KPN NK’s. Komend seizoen breidt Croky zijn merkactivatie uit op de tijdelijke kunstijsbanen. Allard Nikkels, Croky Nederland: "Wij zijn blij onze merknaam te mogen verbinden aan deze oerhollandse volkssport. Wij hopen dat IJSTIJD! opnieuw veel kinderen gaat enthousiasmeren om het ijs op te gaan." De KNSB hoopt de komende weken nog één à twee nieuwe partners te kunnen toevoegen om hierdoor zo veel mogelijk ijsbanen te kunnen ondersteunen.

Olivier Smit, Commercieel Directeur van de KNSB: “IJSTIJD! past in de toekomstvisie van de KNSB, waarin we naar de schaatsliefhebbers toe gaan en waar veel kinderen als eerste in aanraking komen met schaatsen. Vanuit de KNSB willen we bovendien meerdere podia bieden aan sponsors. IJSTIJD! Is daar heel erg geschikt voor.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan