Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 24 mei 2016

Twee primeurs bij KNSB Baancompetitie Medemblik

De skeelerbaan van Medemblik is in het verleden vaker het strijdtoneel geweest van nationale inline-skatewedstrijden, maar woensdag - wanneer de KNSB Baancompetitie verreden wordt - komen de Nederlandse topskeeleraars voor het eerst in actie op het geheel vernieuwde wegparcours.

Foto : Neeke Smit

In het najaar van 2015 onderging de baan een grondige metamorfose. Het parcours werd voorzien van een nieuwe toplaag met ongeveer een derde extra asfalt, waardoor het op veel plaatsen een stuk breder is dan voorheen.

Dat de KNSB Baancompetitie de eerste grote wedstrijd is die op de baan verreden wordt, is niet de enige primeur. Ook het onderdeel ‘lap circuit sprint’, dat in 2015 al op het programma stond bij de WK in het Taiwaneses Kaohsiung, wordt voor het eerst verreden op nationaal niveau.

Omdat de slechte weersomstandigheden de organisatie van de KNSB Baancompetitie in Haulerwijk ertoe dwongen om de wedstrijden af te gelasten, wordt bovendien de 100 meter die toen verreden zou worden, ingehaald. Op 4 juni worden op dat onderdeel de eerste Nederlandse titels verdeeld.

Behalve de ‘lap circuit sprint’ en de 100 meter staat in Medemblik ook nog de puntenkoers op het programma. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur en zijn door het publiek gratis te bekijken.

Lees alles over de KNSB Baancompetitie in Medemblik op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan