Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 19 feb 2016

Ter Mors niet naar WK Shorttrack

Jorien ter Mors behoort niet tot de geselecteerde shorttrackers voor het WK in Seoul, zo maakte de KNSB vrijdag bekend. De Enschedese heeft geen individuele aanwijsplek gekregen en zal zich nu richten op de World Cup finale langebaan van 11 tot en met 13 maart in Heerenveen.

Foto : Huub Snoep

Ter Mors, die zich onlangs op de langebaan tot wereldkampioene kroonde op de 1000 en 1500 meter in Kolomna, had zich niet rechtstreeks geplaatst voor het WK Shorttrack. Ze hoopte dat de licentiecommissie haar alsnog zou aanwijzen, maar dat gebeurde dus niet.

De Enschedese baalt dat ze niet is opgenomen in de Nederlandse ploeg voor de individuele afstanden in Seoul. "Ik had gehoopt op een aanwijsplek, want ik had heel graag drie WK's gereden'', zei Ter Mors vrijdag. "Ik vind het heel jammer dat ik die kans niet krijg, maar ik heb niets te zeggen over de regels."

Ter Mors voldeed niet aan de selectiecriteria voor het individuele mondiale toernooi. De selectiecommissie besloot haar ook niet aan te wijzen. "We hebben met Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof twee andere kandidaten van hoog niveau, die wél aan de eisen hebben voldaan'', vertelt technisch directeur Arie Koops van de KNSB in een reactie.  Bij de relay gaan ook Lara van Ruijven en Rianne de Vries van start.

Ter Mors mocht wel mee naar het WK voor de aflossing, maar die uitnodiging sloeg ze af. Ze geeft de voorkeur aan de wereldbekerfinale op de langebaan in Thialf. 

Bij de heren zijn Freek van der Wart, Denis Visser en Ithzak de Laat geselcteerd. Adwin Snellink en Mark Prinsen zijn de aanvulling voor de relay. Sjinkie Knegt is geblesseerd doordat hij vorige week bij de World Cup finale in Dordrecht hard onderuit ging.

Het WK Shorttrack wordt net als de World Cup finale op de langebaan gehouden van 11 tot en met 13 maart.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan