Group 2
arrow copy Terug
Nieuws 29 nov 2016

In De Lier wordt buiten geschaatst

Bij IJsclub Hard gaat-ie in De Lier werd dinsdagochtend geschaatst in de buitenlucht. Zo’n vijftig liefhebbers bonden de ijzers onder op het dunne ijslaagje dat sinds maandagavond met hulp van de sproei-installatie in de vrieskou tot stand is gekomen.

Foto : Facebook IJsvereniging Hard Gaat-ie

Een video van deze bijzondere bezigheid is op hun Facebook-pagina te bekijken. Zolang het ijs het toelaat, kunnen de schaatsers terecht op de buitenbaan in de Lier. Zekerheid dat er de gehele dag geschaatst kan worden, durft Wim van der Berg, voorzitter van Hard gaat-ie, niet te geven. "Wij schaatsen hier nu. Het ijs is nu goed. Maar het wordt spannend, want het zonnetje komt door.''

Op de internetpagina van de club wordt aangegeven of de ijsbaan open is of niet. De voorzitter hoopt dat de baan dinsdagavond in elk geval open kan. Aan het einde van de middag, als de zon onder is, moet het dan wel blijven vriezen. De nacht van maandag op dinsdag was de koudste herfstnacht sinds 1998. Het blijft koud tot en met woensdag, voor begin december wordt zacht weer voorspeld.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan