Tickets
Shop
Kort door de bocht 10 nov 2022

Osipova/Epstein ook in actie bij GP Espoo

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Piet van Es

Twee Nederlandse paren in GP Espoo
Het kunstrijpaar Nika Osipova en Dmitry Epstein is toegevoegd aan het deelnemersveld van de Grand Prix Espoo (24-27 november). Daarmee is het duo het tweede koppel op de startlijst van het toernooi dat namens Nederland uitkomt. Daria Danilova en Michel Tsiba waren al zeker van deelname aan de wedstrijd in Finland die voor de zesde keer wordt georganiseerd. Zij rijden eerst nog de NHK Trophy in Sapporo (Jap).
Een van de grote publiekstrekkers op het Finse ijs zal de Belgische rijdster Loena Hendrickx zijn. Zij won een week geleden (op 5 november) – de dag van haar 23e verjaardag - de Grand Prix in het Franse Angers, haar eerste zege in deze categorie.  
Info over de GP ESpoo staat hier.

WK Afstanden: logeren op een schip?
Om de schaatsfans te helpen die wat laat zijn geweest met het reserveren van slaapplaatsen voor het WK Afstanden in Thialf (2-5 maart 2023) en nu merken dat alle beschikbare bedden zo ongeveer zijn bezet, heeft deze instantie  nog een mogelijkheid: slapen op een schip. De MS Josefien heeft elf tweepersoonskamers aan boord, voorzien van alle gemakken. Het is de bedoeling dat de boot zo dicht mogelijk bij de schaatstempel Thialf wordt afgemeerd. 
Meer informatie is hier te vinden.

Niels Kerstholt deelt een 'box' uit aan zijn assistent-coach Annie Sarrat. | Foto : Dennis Kruijswijk - KNSB

Shorttrackbondscoach Niels Kerstholt geniet van elke verbetering
Een handjevol dagen zijn ze vrijaf geweest na twee loodzware raceweekends op het ijs in Montréal en Salt Lake City: de successen in de World Cup maken het gelukkig wel makkelijk voor 's  lands beste shorttrackers om nu weer de draad op te pakken richting het volgende competitieblok, twee achtereenvolgende wereldbekers in Almaty (Kazachstan). Die staan van 9 tot en met 11 december en van 16 tot en met 18 december op de kalender. Onder leiding van de nieuwe bondscoach Niels Kerstholt is TeamNL een ietwat andere weg ingeslagen, die vooralsnog tot mooie resultaten leidt. Toch ziet de oud-shorttracker nog tal van zaken die verbetering behoeven, zo vertelde hij kort na de World Cup in Salt Lake. Lees het hier nog eens rustig.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan