Tickets
Shop
Kort door de bocht 04 nov 2022

Lindsay van Zundert na redelijke korte kür op elfde plek

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : ISU

Lindsay van Zundert na redelijke korte kür op elfde plek
Vorige week debuteerde Lindsay van Zundert op de Grand Prix in Canada met een score van 55,22 op de korte kür en eindigde ze uiteindelijk als elfde. Nauwelijks hersteld van haar jetlag mocht ze in Angers haar opwachting maken tijdens de Grand Prix de France. Ze begon wankel met een drievoudige lutz, gevolgd door een drievoudige toeloop. Haar tweede sprong was niet volledig geroteerd, waardoor de basiswaarde naar beneden ging. De rest van haar sprongen en pirouettes voerde Van Zundert goed uit.

Omdat de kunstrijdster aan het einde van haar kür tussen twee elementen viel, kon ze haar puntentotaal van vorige week niet verbeteren. Met 55,11 bleef ze daar nipt onder en belandde ze op de elfde plek in een veld van twaalf. De Vlaamse Loena Hendrickx werd luid toegejuicht in Frankrijk en zag haar programma beloond worden met 72,75 punten. Zaterdag zal ze vanaf 13.00 uur haar leidende positie verdedigen. De volledige uitslagen zijn hier te vinden, Lindsay's kür is hier te zien (vanaf 41:00).

Team Novus, het avontuur van Dione Voskamp krijgt vorm
Noodgedwongen afscheid nemen van je oude ploeg en je in een nieuw avontuur storten, zonder enige financiële zekerheid. Optrekken met enkele lotgenoten, de zomer door trainen op eigen kosten en een nieuwe ploeg vormen. De opluchting was dan ook groot bij Dione Voskamp toen ze zich ‘gewoon’ plaatste voor de World Cups. Met Team Novus bouwt ze aan de toekomst. Het internationale collectief staat voor moderne technologie en een decentrale aanpak, en zal ook te zien zijn in het marathonpeloton. Benieuwd naar de filosofie van Team Novus? Lees dan het artikel.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan