Tickets
Shop
Nieuws 26 feb 2022

Van Zundert en Wories dicht bij elkaar in strijd om NK-titel

De liefhebbers van het Nederlandse kunstrijden hebben tot de derde dag van de Challenge Cup moeten wachten om de beste vrouwen in actie te moeten zien. De toeschouwers op de tribunes van het IJssportcentrum in Tilburg werden echter beloond met de optredens van twee Nederlandse toppers: Niki Wories en olympiër Lindsay van Zundert. De twee bleven voor het thuispubliek niet zonder fouten.

Foto : Piet van Es

Toegegeven: Wories had geen optimale start van haar korte kür. Voor de 25-jarige Almeerse werd namelijk de verkeerde muziek ingestart. Na een korte onderbreking kon ze gelukkig opnieuw aan haar optreden beginnen. Of het de hectische start was of niet, bij de combinatiesprong kwam ze ten val en dat kostte haar uiteraard de nodige punten. Hoeveel dat er precies waren, liet op zich wachten. Het puntensysteem van de jury lag er tijdelijk uit. 

De derde dag van de Challenge Cup bracht tevens de ontknoping in twee categorieën bij de mannen. Bij de senioren ging de overwinning zoals verwacht naar Ilia Malinin. De Amerikaan stond na de korte kür van vrijdag nog tweede achter de Japanner Sota Yamamoto, op de vrije kür maakte hij het verschil meer dan goed. Ging zijn eerste viervoudige sprong, de lutz, nog de mist in, daarna leverde hij een goede kür af met ook nog een viervoudige salchow en een viervoudige toeloop. Yamamoto leverde een matige vrije kür af en werd ook nog voorbijgegaan door de Est Mihhail Selevko. Bij de Advanced Novice ging de zege naar de Belg Denis Krouglov.

De loting van de Challenge Cup had bepaald dat Van Zundert direct na haar Nederlandse concurrente op het ijs moest aantreden. De jonge Brabantse die op de Olympische Spelen in Beijing nog een vlekkeloze korte kür ten tonele bracht liet in Tilburg punten liggen. Haar drievoudige lutz dubbel toeloop combinatie, die ze ook op de Spelen uitvoerde, ging wel foutloos, doordat ze een sprong miste verloor ze alsnog kostbare punten. 

Nadat ook Van Zundert moest wachten op haar puntentotaal bleek in de dweilpauze die volgde dat de twee nog uiterst dicht bij elkaar staan. Met 51,14 punten voor Van Zundert en 50,43 voor Wories ligt de strijd om de Nederlandse titel, die dit weekend tevens op het spel staat, nog volledig open. Daarnaast is er nog een startbewijs te verdienen voor het WK.

De strijd komt zondag tot een ontknoping. Kaarten zijn nog verkrijgbaar en te koop via schaatsen.nl/tickets. Meer informatie over de Challenge Cup & NK Kunstrijden vind je hier. De thuisblijvers kunnen de wedstrijden volgen via een livestream op schaatsen.nl/live.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan