Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 18 okt 2018

Dilemma's met Daniel Niero: 'Nederlandse koffie is gewoon vies water'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan multitalent Daniel Niero.

Foto : Eline Hooghiemstra

Bio
Naam: Daniel Niero
Geboortedatum: 16-10-1996
Geboorteplaats: Venetië, Italië
Ploeg: AB Direct
Opmerkelijk: Op zijn 19e verhuisde Niero naar Nederland om zijn olympische droom na te jagen. Op skeelers maakte de Italiaan al naam met titels op Europese en wereldkampioenschappen.
Twitter: @niero_daniel
Instagram: @nierodaniel

Dilemma's
Pindakaas of hagelslag

"Appeltaart met slagroom is the best! Ik kan niet echt kiezen tussen de andere twee. Ik ben geen fan van allebei eigenlijk. Als het om zoete dingen gaat, houd ik wel van stroopwafels."

Bocht of recht eind
"Dan kies ik voor de bocht. Daar maak ik het makkelijkste snelheid."

Kunstijs of natuurijs
"Dat is een moeilijke, ook al stond ik vorig jaar pas voor het eerst op natuurijs. Schaatsen op natuurijs is wel stukken leuker dan op kunstijs, maar ik kan toch niet echt kiezen tussen de twee."

Luleå of Weissensee
"Voor nu kies ik voor de Weissensee. Daar was het tenminste nog een beetje 'warm'. In Luleå was het zo ontzettend koud. Schaatsen bij een temperatuur van 25 graden onder nul is gewoon niet zo leuk."

Strand of bergen
"Dat hangt een beetje af van de tijd van het jaar. Ik houd van de bergen vanwege de uitzichten en de mooie wandelingen die je kunt maken, maar op het strand kan je weer heel goed relaxen."

Olympisch kampioen op schaatsen of wereldkampioen op skeelers
"Dit jaar in Arnhem was ik heel dichtbij om wereldkampioen te worden op skeelers. Ik zou graag nog eens wereldkampioen worden of een wereldrecord rijden op skeelers. Maar als ik dan toch moet kiezen dan ga ik wel voor olympisch kampioen op het ijs. Dat is toch iets heel bijzonders en je kan het maar een keer in de vier jaar worden. Dan kies ik toch daarvoor."

100 kilometer schaatsen of skeeleren
"Dat is best lastig om zo te zeggen. Op skeelers heb ik nooit echt een wedstrijd gedaan van 100 kilometer, zoals het Open Nederlands kampioenschap in Hallum. Ik heb dus geen idee of dat beter te doen is dan 100 kilometer schaatsen. Pijn doet het toch wel."

Winnen in de sprint of solo over de finish
"Een solo overwinning is veel spectaculairder. Voor het publiek is het mooi, omdat ze een rijder er echt voor zien strijden. Als rijder voel je dan alle ogen op je gericht. Dat is wel heel speciaal."

Fietstraining of krachttraining
"Fietsen. Veel fietsen."

Koffie of thee
"Ja, dat is een makkie natuurlijk. Een Italiaan kiest altijd voor koffie. De Italiaanse koffie is gewoon altijd goed. Het is altijd wennen als ik weer in Nederland ben. De Nederlandse koffie is vies water zeg ik altijd. Sorry."

Op een honderdste goud missen of brons winnen
"Ik zou liever het goud verliezen. Het geeft me nog altijd een beter gevoel als ik het goud verlies, maar wel heel dichtbij het goud zat. Als je er zo dichtbij bent, weet je dat je ook had kunnen winnen. Dat is beter dan als derde te finishen."

Marathon op schaatsen of marathon op skeelers
"Sowieso de marathon op het ijs. Op het ijs is het veel leuker en spannender. Het is ook een stuk ingewikkelder, want er komt vele tactiek bij kijken. Het lijkt wat dat betreft veel op een wielerwedstrijd."

Zelf koken of uit eten
"Meestal kook ik zelf, maar het is soms ook wel oké om uit eten te gaan. Pizza vind ik altijd wel lekker. Wel Italiaanse pizza natuurlijk."

Facebook, Twitter of Instagram
"De laatste tijd zit ik heel veel op Instagram. Twitter gebruik ik ook vaak, daar komen veel grappige berichtjes voorbij."

Telkens moeten plassen tijdens de wedstrijd of telkens de bevoorrading missen
"Dat is niet echt een dilemma voor mij hoor. Ik kan het best wel een tijdje ophouden als het nodig is, als ik de bevoorrading maar niet mis!"

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan