Tickets
Shop
Nieuws 25 mei 2017

Rick Schipper en Klijnstra winnen in Medemblik

Woensdagavond stond alweer de derde wedstrijd in de KNSB Baancompetitie op het programma. Onder het zonnetje van de gezellige baan in Medemblik werden de 100 meter, one lap en puntenkoers verreden.

Foto : Neeke Wassenbergh

De 100 meter werd bij de dames gewonnen door regerend Nederlands kampioene Moniek Klijnstra, ze hield Clarissa van Maaren en Mayon Kuipers achter zich. Bij de heren waren plaats twee en drie voor Gerrie van Lingen en Michel Mulder. Jesper Hospes verbaasde zichzelf met de overwinning: "Ik stond hier wel even met een bek vol tanden. Ik heb gisteren twee uur gefietst en flink doorgetrapt. Met de warming-up voelde ik dat heel erg en dan had ik bij de start ook nog een hapering. Ik vind het ontzettend leuk om deze competities op te zoeken."

Hospes mocht vorig jaar van start op het EK, en hoopt daar ook dit jaar weer kans op te maken. "Ik zou dat heel graag willen. Het wedstrijdelement in deze sport is ontzettend mooi."

Jesper Hospes in actie op 100 meter | Foto : Glenn Wassenbergh

 

One lap
Op de one lap wist Rick Schipper, op zijn thuisbaan, in de sprint voor Michel Mulder en Rémon Kwant te blijven. Met zijn vierde plaats op de 100 meter erbij opgeteld won hij het sprintklassement in Medemblik, voor Michel Mulder en Gerrie van Lingen.

Bij de dames ging de one lap-overwinning naar Bianca Roosenboom, die in de sprint net voor Moniek Klijnstra wist te blijven. Noraly Berber Vonk werd derde. Het sprintklassement werd bij de dames gewonnen door Klijnstra, die daar nog steeds niet helemaal aan kan wennen. "Met schaatsen werd ik vaak tiende, en dan dacht ik: best! Dat ik een 100 meter kan rijden weet ik inmiddels wel, maar op de andere afstanden moet ik nog wat meer gaan geloven in mezelf." 

Klijnstra schaatst in de winter bij Team Suo Modo en had naar de baancompetitie in Medemblik ploeggenoot Rolf Haaze meegenomen. "Ik ben trots op hem, dat hij uit zijn comfortzone stapt en hier mee komt skeeleren." En dat is iets wat ze meer schaatsers kan aanraden: "Je leert tactisch spelen, met hindernissen omgaan en je rijdt in een andere slag.. Je wordt er 'bewegingsslimmer' van. Je wordt soepeler en kan je beter aanpassen. Verder is skeeleren gewoon genieten."

Podium dames sprint | Foto : Neeke Smit


Puntenkoers
De puntenkoers werd bij de heren op spectaculaire wijze gewonnen door Australiër Joshua Capponi, hij nam afstand van het peloton en bleef solo punten sprokkelen. Luc ter Haar en Casper de Gier maakten het podium compleet. Bij de dames was Noraly Berber Vonk haar concurrentes te sterk. Bianca Roosenboom en Elma de Vries reden naar plaats twee en drie. 

Junioren
Voor de junioren-a stonden dezelfde onderdelen op het programma in Medemblik. Het sprintklassementje werd bij de dames gewonnen door Elisa Dul, gevolgd door Marijke Groenewoud en Maya de Jong. Bij de heren was Jaimy Horst zijn collega's te snel af,  Noah Boogaard en Marc Middelkoop maakten het podium compleet.

De puntenkoers werd bij de dames gewonnen door Groenewoud, gevolgd door Dul en De Jong. Bij de heren ging de overwinning naar Bart Hooiwerf, voor Marthijn Mulder. Middelkoop werd wederom derde. 

Klik hier voor de volledige uitslagen

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan