Tickets
Shop
Nieuws 24 jun 2017

Berga: 'Proberen gemiste kans NK op EK goed te maken'

Na hun kleine debacle tijdens het NK Marathon in Arnhem reden Okay Fashion & Jeansmannen Ingmar Berga en Crispijn Ariëns zaterdagavond weer fier in de rondte. In 't Harde beleefden de mannen tijdens de KNSB Marathoncompetitie een perfecte generale voor het EK inlineskaten in Lagos.

Foto : Neeke Wassenbergh-Smit

De beloften en senioren gingen in Gelderland gezamenlijk van start in wedstrijden over 30 en 42 kilometer. Al snel waren het Berga en Ariëns die vertrouwd samen op pad gingen en een ronde voorsprong pakten op het peloton. Eenmaal terug bij de groep gaf ploeggenoot Bart Hoolwerf aan dat hij eigenlijk ook nog wel een ronde wilde pakken. "We hebben toen een mooi moment afgewacht en zijn weggereden. Luc ter Haar ging ook mee en die is natuurlijk gevaarlijk, maar Bart heeft de sprint om de derde plaats netjes en eerlijk gewonnen."

Nadat Hoolwerf en Ter Haar de kopgroep van vier na de sprint om plaats drie hadden verlaten moesten Berga en Ariëns nog een ronde door om tegen elkaar voor de overwinning te rijden. Met een verschil van 0,066 seconden werd er op de streep gewonnen door Berga. "Het was een zware wedstrijd. Crispijn ging meteen weg, dus dan weet je dat er hard moet worden doorgereden. We gingen vanaf het begin af aan vol gas en het tempo bleef hoog."

Goede voorbode
De wedstrijd van vanavond lijkt een prachtige voorbode voor het EK in Portugal waar beide mannen begin juli van start gaan, maar volgens Berga kunnen we niet zomaar uitgaan van een overwinning in Lagos. "De buitenlanders rijden ook veel marathons in Duitsland en als er mensen als Bart Swings en Patxi Peula komen meedoen wordt het al helemaal gevaarlijk."


"We zijn een van de sterkste duo's aan de start en we staan er goed voor, maar bij het NK ging het ook goed mis. Ik blijf er niet in hangen hoor, maar het is een gemiste kans en dat mag niet gebeuren. We zullen proberen om dat bij het EK goed te maken."

Bij de beloften werd de eindsprint na 30 kilometer gewonnen door Marc Middelkoop. Hij bleef Marthijn Mulder en Tom van Vliet voor.

Het klassement bij de mannen na zes wedstrijden is hier te vinden.
Het klassement bij de beloften vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan