Tickets
Shop
Nieuws 21 aug 2017

Schaatscoach Ynco de Vries overleden

Na het trieste nieuws van vorige week, waarbij de familie van schaatscoach Ynco de Vries bekend maakte dat hij ernstig ziek was, is hij zaterdagavond overleden.

De ziekte trof hem op het moment dat Ynco de Vries (1953) voor het eerst sinds negentien jaar geen sponsor meer had voor zijn marathonploeg, nadat eind vorig seizoen Lasaulec afhaakte. "Ik was daarom erg blij dat alle rijders en rijdsters vervolgens bij andere ploegen onderdak vonden", stelde de coach, die zelf meer tijd zag voor bezigheden in zijn huis of tuin en zijn boot.

Ynco de Vries genoot daar enorm van, tot hij drie weken geleden minder fit werd. De Vries belandde in het UMCG in Groningen, waar slokdarmkanker met uitzaaiingen naar de lever werd geconstateerd. En dat in een stadium waarin de medici niets meer konden betekenen.

In zijn carrière was De Vries trainer van meerdere schaatsgrootheden, waaronder Marianne Timmer. "Ynco heeft mij gevormd als schaatser en mij vertrouwen gegeven om aan de top te komen! Rust zacht topper!", schrijft ze op Twitter. 

Namens de familie van Ynco de Vries plaatsen wij de rouwkaart. Condoleren kan ook online: https://www.memori.nl/gedenkplaats/ynco-de-vries/


Ook de schaatswereld reageert op het grote verlies:


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan