Tickets
Shop
Nieuws 10 jun 2016

Trotse Dijkema hoopt schaatssport te inspireren

Jan Dijkema werd vrijdag bij het ISU-congres in het Kroatische Dubrovnik gekozen tot de nieuwe voorzitter van de internationale schaatsunie en is daar ontzettend trots op.

Foto : Soenar Chamid

Dijkema (72) is de derde Nederlander die de post van president binnen het hoogste internationale schaatsorgaan bekleedt. Pim Mulier was na het oprichtingscongres in 1892 in het Kürhaus in Scheveningen tot 1895 de eerste president van de ISU. Gerrit van Laer bekleedde het hoogste ambt van 1937 tot 1945.

“Ik vind het bijzonder dat ik in de voetsporen mag treden van Pim Mullier, de eerste president van de ISU en een van de grootste vernieuwers van de (schaats)sport”, laat Dijkema vanuit Dubrovnik weten. ”Er is een ongelooflijk intensief traject aan vooraf gegaan. Perfect teamwerk, met name met de KNSB. Ik wil alle betrokkenen bedanken voor de inzet en goede samenwerking in de afgelopen periode. Ook bedank ik alle bonden die het vertrouwen in mij hebben uitgesproken."

"Ik hoop de internationale schaatssport te inspireren en te innoveren door samen met collega’s, bonden, atleten en experts op het gebied van marketing, media en fans aan de slag te gaan met mijn pijlers development’, ‘good governance’ en ’marketing & promotie’."

Volgens Dijkema is voor zijn werkwijze al een goede basis gelegd. "Als het gaat om good governance is tijdens het congres besloten een atletencommissie te installeren, waarbij de atleten volledig mee gaan draaien. Wat betreft marketing en promotie hebben we afgelopen winter drie fantastische WK’s beleefd, waarop we kunnen voortbouwen. Daarnaast zijn er mooie stappen gezet in ons developmentprogramma en die lijn wil ik ook zeker doortrekken."

"Uiteindelijk gaat het er mij om dat we de huidige en komende generaties blijven aanspreken en plezier laten beleven aan kunstrijden, shorttrack en langebaanschaatsen."

Albert Hazelhoff en Reinier Oostheim

Nederland haalde ook de andere posities waarvoor kandidaten waren gesteld binnen. Reinier Oostheim blijft lid van de technische commissie shorttrack. Albert Hazelhoff treedt toe tot de disciplinary committee van de ISU. Dit is het juridische orgaan dat aanklachten behandelt rondom disciplinaire of ethische overtredingen.

In onderstaande bijlage de volledige samenstelling van de nieuwe ISU-council en technische commissies. De gekozen personen zijn hierbij groen gearceerd.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan