Tickets
Shop
Nieuws 18 dec 2016

Schulting pakt met relay toch nog zilver

De laatste dag van de wereldbeker shorttrack in Gangneung heeft één medaille opgeleverd. De relayploeg sloot de dag toch nog goed af.

Foto : Huub Snoep

Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries en Suzanne Schulting moesten alleen Zuid-Korea voor zich dulden en wonnen dus het zilver. Mede omdat Canada en China daarvoor al gevallen waren. Voor Schulting was de medaille een revanche op haar 1000 meter eerder op de dag.

De jonge Nederlandse leek in de finale lang op weg naar een plak, maar in de laatste ronde ging iedereen haar voorbij. In de laatste bocht deed ze er alles aan om nog derde te worden, maar ze kwam uiteindelijk 0,006 van een seconde tekort voor brons.

De Vries
Voor de Nederlandse mannen was het geen geslaagde dag. Voor Dennis Visser en Itzhak de Laat was de kwartfinale het eindstation. Visser en De Laat (gisteren nog winnaar van de B-finale) kwamen niet verder dan een vierde plaats in hun heat. Ook Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof strandden al in de kwartfinale. Op de 500 meter plaatste alleen Rianne de Vries zich voor de halve finale.

De Vries, sowieso al bezig aan een geweldig weekend na haar vierde plek op de 1000 meter gisteren, mistte de finale weliswaar, maar won de B-finale overtuigend. Daarmee werd ze uiteindelijk zesde op de 500 meter. Zij kan terugkijken op een ijzersterk optreden dit weekend met een zilveren plak als beloning.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan