Tickets
Shop
Shorttrack 01 mei 2024

CUBE levert fietsen aan TeamNL Shorttrack

CUBE is vanaf 1 mei de nieuwe fietspartner van TeamNL Shorttrack. De Nederlandse shorttrackers zullen vanaf deze datum hun trainingen op een CUBE-fiets afwerken. De KNSB gaat met het Duitse fietsmerk een partnerovereenkomst aan voor drie jaar.

Foto : KNSB - Shapevisions

Voor shorttrackers is fietsen hun tweede trainingssport. De vrouwen en mannen van TeamNL Shorttrack brengen misschien nog wel meer tijd op hun fiets door dan dat ze op het ijs staan. Met name in de voorbereiding en op trainingskampen tijdens het seizoen werken de sporters intensieve fietstrainingen af. Bovendien gebruiken de shorttrackers hun fiets (op rollers) voor de warming-up en cooling down bij wedstrijden.

Net als aan de schaatsen, worden ook aan de fietsen de hoogste kwaliteitseisen gesteld. Daar voldoet CUBE ontegenzeggelijk aan. De fietsen worden aan de shorttrackers geleverd door CUBE-distributeur Oneway Bike in Rotterdam, in samenwerking met CUBE Store Friesland in Oudehaske, één van de negen CUBE Stores in Nederland. Alle sporters worden eveneens voorzien van helmen, schoenen en handschoenen.

Rutger Schellevis, verantwoordelijk voor marketing & communicatie bij Oneway Bike: “We zijn er trots op dat we het topsportprogramma van TeamNL Shorttrack op weg naar de Olympische Spelen van Milaan mogen ondersteunen met onze fietsen, de CUBE Agree C:62 Pro. Naast een steentje bijdragen aan nieuwe successen van de Nederlandse shorttrackers, is het ons doel om de merkwaarde van CUBE te verhogen, landelijk maar zeker ook in de regio Heerenveen/Friesland. Tevens doen wij er een schepje bovenop en zijn de fietsen voorzien van custom made carbon wielen van Ere Research.”

Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB, is ook blij met de nieuwe samenwerking: “Kwalitatief hoogwaardige fietsen zijn cruciaal voor de topsporters van TeamNL Shorttrack. Het is geweldig dat CUBE nu ook alle sporters van onze nationale selectie voorziet van fietsen en bijbehorende materialen. De fietsen zullen worden voorzien van het TeamNL Shorttrack logo. Extra mooi is dat ook alle schaatsers van de KNSB Talent Teams een aantrekkelijk aanbod van CUBE krijgen om fietsen aan te schaffen.”

Alle fietsen van CUBE worden in-house uitvoerig getest voordat ze op de markt komen. Ook daarna zit de R&D afdeling niet stil en wordt er continue gekeken naar verbeteringen. De racefietsen van het merk zijn ontwikkeld samen met professionele atleten, zoals de renners van UCI WorldTeam Intermarché-Wanty. Feedback van de renners wordt direct gebruikt en is bepalend voor de ontwikkeling van alle fietsen voor consumenten. Op deze manier wordt de hoge kwaliteit gewaarborgd en zijn ze voorzien van de nieuwste technologieën. Zo voldoet ook de CUBE Agree C:62 Pro, de fiets waarop de shorttrackers zullen trainen, aan de hoogste eisen.

Michelle Velzeboer inspecteert haar nieuwe racemonster | Foto : KNSB - Shapevisions

Haico Bouma, eigenaar van de CUBE Store Friesland in Oudehaske: "Hoe meer CUBE we op de weg zien, des te groter de bekendheid van het merk wordt. Dat kun je op verschillende manieren bereiken en deze vorm van samenwerking vinden wij het leukst, omdat we zo betrokken blijven bij de sporters. Hoe mooi is het wanneer ze voor het onderhoud hier komen aanwaaien? Dat vinden wij prachtig, en dat geldt eveneens voor de klanten", meent Bouma, die bijvoorbeeld Sjinkie Knegt al van jongs af aan over de vloer krijgt. "Hij, maar ook veel andere sporters van TeamNL hebben heel positief gereageerd op het feit dat ze op een CUBE hun trainingsritten kunnen afwerken en in onze winkel terecht kunnen voor het onderhoud en alle bijkomende vragen."

Zelf was Bouma jarenlang actief in het marathonpeloton en is hij dus bekend met de leefstijl, de behoeften en benodigdheden van een topatleet, Fietsen vormt een belangrijk bestanddeel van de training, maar in zijn eerste seizoenen als A-rijder was bestond CUBE nog niet eens. "Ik reed bij de ploeg van Wehkamp die een afspraak had met een merk, zodat we konden wielrennen. Vergeleken met nu stelde dat veel minder voor. CUBE is een jong merk in de branche, maar dat biedt wel waar voor je geld", aldus Bouma, die 25 jaar geleden met een schaats/skeelerwinkel begon.

Xandra Velzeboer inspecteert, terwijl Haico Bouma (r) nog wat uitleg verschaft. | Foto : KNSB - Shapevisions

"In eerste instantie hield ik me alleen bezig met schaatsen en inlinen, pas daarna besloot ik er fietsen bij te gaan verkopen,  Toen werd het heel vlot een bewuste keuze om naar CUBE te gaan, omdat we heel veel schaatsers over de vloer hadden. Voor schaatsers is een fiets een trainingsmiddel, geen doel op zich. Zo'n ding hoort bij je investering om beter te worden, dat kost geld om aan te schaffen en te onderhouden, terwijl  schaatsen het doel is. Omdat de prijs-kwaliteit-verhouding van dit merk heel scherp is, past CUBE supergoed."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan