Tickets
Shop
Nieuws 31 jan 2016

Sablikova verslaat Wüst en Schouten

Martina Sablikova heeft met een baanrecord van 4.00,08 bij de ISU World Cup in Stavanger de 3000 meter op haar naam geschreven. Op gepaste afstand werden Ireen Wüst en Irene Schouten achtereenvolgens tweede en derde.

Foto : Huub Snoep

Wüst zette in de Sørmarka Arena een tijd van 4.04,15. Schouten kwam daar niet ver achteraan met 4.05,52. Zij liep aan het einde van haar race in op het schema van Wüst, maar ze kon net niet onder haar tijd duiken. 

Op de plekken  en belandden Marije Joling (4.05,94) en Annouk van der Weijden (4.07.58). Dat zij geen medaille pakten zal ze niet zo dwars hebben gezeten, wel dat ze er niet in slaagden zich voor het WK Allround te plaatsen.

De Vries

Die eer ging naar Linda de Vries. Zij versloeg Van der Weijden en Joling in de strijd om het derde en laatste startbewijs voor het mondiale allroundkampioenschap dat op 5 en 6 maart in Berlijn wordt verreden. De Vries maakte in de B-groep indruk met een tijd van 4.01,80, een tijd die in de A-groep alleen door winnares Martina Sablikova doorbroken werd.

Van der Weijden en Joling gaven flink toe op de tijd van De Vries terwijl ze sneller hadden moeten rijden dan de Koopjesdrogisterij.nl-allroundster. Zij was op zaterdag op de 1500 meter namelijk ook al de beste van het drietal. Zo pakte De Vries overtuigend het ticket voor Berlijn.

Eindzege Sablikova

In het gecombineerde klassement over 3000 en 5000 meter is de Europees allroundkampioene met 500 punten al zeker van de eindzege. Tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen kan geen van haar concurrenten haar nog voorbij in het klassement.

Alles over de ISU World Cup in Stavanger lees je op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan