Tickets
Shop
Nieuws 30 jan 2016

Goud voor Kramer op vijf kilometer

Sven Kramer heeft zaterdag in Stavanger de 5000 meter op zijn naam geschreven. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo hield Jorrit Bergsma in de laatste rit in een tijd van 6.15,71 achter zich. De rijder van Team Clafis finishte als tweede in 6.17,59. Canadees Ted-Jan bloemen reed naar het brons. Hij finishte in 6.18,05.

Foto : Huub Snoep

In rit vijf kwamen Douwe de Vries en Arjan Stroetinga tegen elkaar in actie. Voor De Vries was het zaak om in een klassement over 1500 en 5000 meter zijn ploeggenoot Patrick Roest voor te blijven om zo kans te maken op het laatste ticket voor het WK Allround.

De Vries slaagde hier in een tijd van 6.22,33 niet in. Om het derde WK-ticket met zekerheid in de wacht te slepen was het tevens de taak aan alle Nederlanders om over deze afstanden bij de beste vierentwintig te eindigen. 

WK-deelname Roest onzeker

Stroetinga (6.42,68) kwam tijdens de 5000 meter ten val en wist ondanks het 'opstaan en doorrijden' de top-24 niet te bereiken. Het is nu dus de vraag of Patrick Roest, die het klassement onder de kanshebbers voor het derde WK-ticket won ook daadwerkelijk van start kan op het WK. 

Alles over de ISU World Cup in Stavanger lees je op onze speciale pagina.  


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan