Tickets
Shop
Nieuws 31 jan 2016

De Vries legt lat hoog met ruime zege B-groep

Linda de Vries heeft in de strijd om het laatste Nederlandse WK-ticket de lat voor haar concurrentes Annouk van der Weijden en Marije Joling erg hoog gelegd. De rijdster van Team Koopjesdrogisterij.nl was met 4.01,80 veruit de snelste op de 3000 meter in de B-groep.

Foto : Huub Snoep

In de B-groep was De Vries met haar snelle tijd bijna acht seconden sneller dan runner-up Bente Kraus. De Duitse kwam tot 4.09,76. Yulia Skokova uit Rusland werd derde en moest nog meer toegeven. Zij reed 4.11,26.

De Vries strijdt samen met Van der Weijden en Joling om het laatste WK-ticket. Dat wordt vergeven aan de hand een klassement over 1500 en 3000 meter. Van der Weijden en Joling starten zondagmiddag op de drie kilometer in de A-groep. Tot die tijd is het nagelbijten voor De Vries.

De 27-jarige allroundster staat er wel goed voor. Ze was op de 1500 meter van zaterdag al de snelste van de drie en zet met 4.01,80 de anderen onder druk. Van der Weijden zal een tijd onder de 4.00,48 moeten rijden om De Vries te passeren en voor Joling geldt een richttijd onder de 4.00,20. Dat zou voor Joling een persoonlijk record betekenen en Van der Weijden moet er heel dicht bij in de buurt komen, want haar pr staat op 4.00,45.

Voor dat derde ticket moeten de dames overigens wel bij de beste 24 rijdsters van de World Cup over de 1500 en 3000 meter eindigen, want anders haalt Nederland dat derde ticket niet binnen. Dat lijkt niet al te moeilijk, maar bij de heren gooide een val van Arjan Stroetinga op de 5000 meter de plannen in de war en was Patrick Roest wel de beste van de allrounders, maar mag hij hoogstwaarschijnlijk toch niet naar het WK.

Alles over de ISU World Cup in Stavanger lees je op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan