Tickets
Shop
Nieuws 21 jun 2015

Canadees Dutton stopt met schaatsen

William Dutton kwam in Sotsji nog uit op de vijfhonderd en duizend meter, maar laat nu weten zijn schaatsloopbaan de beëindigen omdat hij andere dingen wil proberen.

Foto : Sander Chamid

"Ik heb zoveel ambities", meldt de 25-jarige Canadees op www.speedskating.ca. "Daarvan wil ik er zoveel als mogelijk waarmaken." Dutton kijkt er naar uit om vanaf augustus als timmerman aan de slag te gaan. Ook is hij van plan zich te laten scholen tot brandweerman, terwijl hij rugby speelt bij the Calgary Hornets.

Op de Olympische Spelen van Sotsji reed hij mee op de vijfhonderd en duizend meter, waar hij beslag legde op plaats veertien en zesentwintig. Ook kwam hij afgelopen seizoen op het WK Sprint in actie waar hij in het klassement als zevende eindigde.

"Schaatsen was een geweldige belevenis en ik ben erg blij dat ik mijn leven eraan heb kunnen wijden", laat Dutton weten. "Mijn harde werken werd beloond met kansen die ik nooit had verwacht te krijgen. Ik wil mijn land bedanken voor alles wat ze mogelijk hebben gemaakt", vervolgt hij. "Het was een eer om Canada te mogen vertegenwoordigen."

Bedankt

De Canadees bedankt zijn vrienden en de coaches die hij over de jaren heeft gehad. "Ik zou nooit ver gekomen zijn zonder mijn Olympic Oval coach Crispin Parkinson", zegt Dutton. "Hij heeft me naar het volgende level getild." Verder bedankt Dutton trainer Mike Crowe. "Hij was mijn eerste nationale coach en heeft me geholpen mijn snelheid te vinden."

Ook Peter Mueller passeert de revue. "Hij heeft me geleerd te focussen op mijn liefde voor de sport en het omarmen van pijn", zegt Dutton. "Hij is een van de grootste factoren die ervoor gezorgd hebben dat ik de Olympische Spelen heb kunnen rijden."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan