Tickets
Shop
Nieuws 19 jun 2015

Blokhuijsen toegevoegd aan Team Stressless

Jan Blokhuijsen zal komend seizoen uitkomen voor Team Stressless. Hij zal in de ploeg van de Belg Bart Swings worden getraind door Desly Hill.

Foto : Soenar Chamid

Blokhuijsen (26) kende afgelopen seizoen een minder jaar. Hij wist zich tijdens het NK allround niet te plaatsen voor het Europees kampioenschap en besloot vervolgens om zijn seizoen vervroegd te beëindigen. Zijn prestaties leidden tot een openlijke discussie met zijn toenmalige coach bij Team Corendon, Jan van Veen. Later gingen Corendon en Blokhuijsen uit elkaar.

"Ik heb rustig de tijd genomen om te ontdekken wat mijn beste route is richting de Spelen in Pyeongchang 2018. Ik heb alle opties afgewogen en uiteindelijk viel mijn keuze op Team Stressless. De individuele begeleiding die zij mij kunnen bieden samen met het vertrouwen dat ik heb in Desly als hoofdcoach en Bart Veldkamp als technisch manager heeft de energie gegeven waar ik naar op zoek was. Ik kijk met veel plezier uit naar het nieuwe schaatsseizoen'', liet hij vrijdag weten.

Desly Hill

Bij Stressless hoopt Blokhuijsen met de begeleiding van Hill en met Swings als trainingspartner de weg omhoog weer in te zetten. Swings zal door zijn vaste coach Jelle Spruyt worden getraind. "Ik ken beide schaatsers al goed vanuit hun achtergrond als inline-skaters", zegt Hill. "Daar heb ik ze van jongs af aan meegemaakt, dus ik weet wat voor soort atleten het zijn. Het is een mooie uitdaging om met hen toe te werken naar de Spelen van Pyeongchang."

Door de komst van Blokhuijsen zal Swings zijn kopmanschap gaan delen met de Nederlander. De Belg is tevreden over deze ontwikkeling. "Ik denk dat we elkaar goed aanvullen en samen sterker kunnen worden, zodat we met onze ploeg een belangrijke speler worden in het internationale schaatsen.''

Ook Veldkamp reageerde verheugd. "Ik heb Bart en Jan altijd als ideaal koppel gezien. Zowel wat betreft schaatsen als persoonlijkheid.''

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan