Tickets
Shop
Nieuws 04 jan 2015

Knegt ongenaakbaar op KPN NK

Wie de beste shorttracker van Nederland is? Daar laat Sjinkie Knegt bij de KPN NK in Amsterdam geen twijfel over bestaan. De 25-jarige Fries greep op de kilometer zijn derde zege van het weekeinde. Bij de vrouwen won Rianne de Vries en gaat juniore Suzanne Schulting verrassend aan de leiding.

Foto : Soenar Chamid

Met zijn derde goud is Knegt zeker van zijn derde Nederlandse titel. Freek van der Wart en Daan Breeuwsma konden halverwege nog wat speldenprikjes uitdelen, maar met een mooie inhaalactie binnendoor zette Knegt zijn twee ploeggenoten gelijk weer op achterstand. Breeuwsma wist in de laatste ronde nog op te schuiven naar het zilver, ten koste van Van der Wart.

In het klassement heeft Van der Wart op plaats twee slechts acht punten voorsprong op Breeuwsma. De 21-jarige Adwin Snellink bezet na drie vierde plaats ook de vierde plek in het klassement. 

De Vries en Van Kerkhof

Bij de vrouwen greep Rianne de Vries verrassend in de laatste ronde de zege. Yara van Kerkhof, die in Amsterdam pas haar eerste wedstrijd schaatst nadat ze maandenlang uit de roulatie was wegens een rugblessure, leek op weg naar het goud. De nummer één in het klassement Lara van Ruijven kwam echter vanaf de vierde positie binnendoor opzetten.

Daarbij zette Van Ruijven haar inhaalactie niet handig in, waardoor zowel Van Kerkhof als Suzanne Schulting flink werden gehinderd. De Vries kon mooi profiteren en gleed als eerste over de streep. Schulting legde nog beslag op het zilver. Voor Van Kerkhof was het zuur. Van Ruijven kreeg weliswaar een penalty, maar de Zoetermeerse eindigde door de actie slechts als vierde en blijft daardoor in het klassement ook op plaats vier steken.

Lachende derde was Anke Jannie Landman. De Nederlands kampioene van 1995 en 2001 greep het brons en stond daarmee voor het eerst in twaalf jaar weer op het podium bij een NK shorttrack. Landman (40) is in training voor de WK masters later dit jaar in Calgary.

De 17-jarige Schulting deed met het zilver goede zaken in het klassement. Zij gaat na drie afstanden verrassend aan de leiding (63 punten) en verdedigt een voorsprong van vijf punten op Lara van Ruijven. Rianne de Vries volgt op slechts één punt. Yara van Kerkhof staat vierde met een puntenaantal van 29, gevolgd door Anke Jannie Landman (18). 

Lees alles over de KPN NK shorttrack op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan