Tickets
Shop
Nieuws 30 aug 2014

Eerste seniorentitel voor Scheenstra

Voor het eerst mag Lars Scheenstra zich kampioen van Nederland bij de senioren heren noemen. De boomlange Fries won in Wezep op de NK Inline-skaten Weg de puntenkoers.

Vroeg in de wedstrijd was Sjaak Schipper uit het kleine pelotonnetje ontsnapt en na een solo van enkele ronden werd de Noord-Hollander bijgehaald door Scheenstra. De twee reden even samen op, maar al snel liet Scheenstra Schipper achter en sprokkelde in zijn eentje een respectabele vijftien punten bij elkaar.

Op de achtergrond probeerden de andere rijders nog voor de medailles te strijden, maar hoewel Scheenstra was bijgehaald zat er voor de rest niet meer in dan zilver. Gerwin Smit wist zich in extremis nog naast het puntentotaal van Sjaak Schipper te sprinten (10 punten) en omdat hij in de laatste sprint voor Schipper was geëindigd kreeg Smit het zilver en Schipper het brons omgehangen.

Bij de dames reed Elma de Vries gedecideerd naar de zege en niet voor de eerste keer. Ze tekende voor haar 41e nationale titel. De Vries ontsnapte samen met Lisa van der Geest, maar gaf geen cadeautjes aan haar vluchtgenote en won met een ruime voorsprong. Van der Geest werd tweede en het brons ging naar Sharon Hendriks, die in het begin een aantal punten had gesprokkeld.

Junioren

Bij de junioren-A heren was Jan Korenberg de beste. Hij bleef Ronald Haasjes en Casper de Gier voor. Bij de dames junioren-A was Kelly Schouten, net als drie keer eerder dit toernooi, veruit de beste. Solo reed ze het maximale aantal punten bij elkaar en liet de kruimels erachter aan Laura van Ramshorst, die tweede werd en Manon Dol, die het brons pakte.

Tiemen van der Kolk kwam in de puntenkoers bij de jongens junioren-B als de beste uit het strijdgewoel. Hij versloeg Marthijn Mulder en Bart Hoolwerf. Bij de meisjes was het Berber Vonk die de titel pakte. Gerline Crediet verzekerde zich in de laatste sprint van zilver en verwees Danielle Ootes naar het brons.

Kadetten

De strijd bij de kadetten jongens was spannend tot de laatste sprint. Uiteindelijk was het Tom den Heijer die zich Nederlands kampioen mocht noemen. Janno Botman werd tweede en Jordy van Workum derde. Bij de dames verschalkte Marijke Groenewoud haar concurrentes en veroverde het goud. Fleur Veen kreeg het zilver omgehangen en Tricia van der Weide het brons.

Volg alles rond het NK Inline-skaten Weg op onze speciale website


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan