Tickets
Shop
Nieuws 23 nov 2014

Schouten tweede op mass start in Seoul

Irene Schouten heeft zondag bij de World Cup in Seoul zilver veroverd op de mass start.

Foto : Francois Wieringa

Ze moest de winst uiteindelijk aan Martina Sablikova laten. Achter Schouten eindigde de Canadese Ivanie Blondin als derde.

Rixt Meijer, die uiteindelijk vierde werd, gaf de race al vroeg kleur. De Nederlandse zette tot tweemaal toe een aanval in en pakte daarmee punten voor het klassement. Sablikova en Claudia Pechstein reden vervolgens op een onbewaakt moment weg van het peloton.

De twee leken samen te gaan uitmaken wie er met de winst aan de haal zou gaan, maar de Duitse kon het tempo van Sablikova niet volgen en kon uiteindelijk ook het jagende peloton net niet voorblijven.

Giovannini

De race bij de mannen begon levendig met direct enkele uitvallen. Onder meer Bram Smallenbroek, de Nederlander in Oostenrijkse dienst, demarreerde om onderweg de punten voor het klassement te pakken.

De Italiaan Andrea Giovannini en de Oostenrijker Linus Heidegger bleven vervolgens samen lang vooruit en werden uiteindelijk niet meer teruggehaald. Twee ronden voor het einde kon Heidegger het tempo van Giovannini niet meer volgen, waardoor de Italiaan naar de zege soleerde.

Achter Giovannini sprintte de Let Haralds Silovs naar de tweede plaats en Seung-Hoon Lee legde beslag op het brons. Gerben Jorritsma eindigde als elfde, terwijl Koen Verweij als 21e finishte.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan