Tickets
Shop
Nieuws 23 nov 2014

Ntab: 'Supervet om tussen de grote jongens te rijden'

Met een negende plaats op de 500 meter kende Daidai Ntab een verdienstelijk eerste optreden in de A-groep bij de World Cup in Seoul, maar er had zelfs nog iets meer ingezeten volgens de sprinter van het beslist.nl developmentteam.

Foto : Francois Wieringa

De 20-jarige Ntab kende geen ideale voorbereiding in de aanloop naar zijn race tegen de Rus Artyom Kuznetsov, zo vertelde hij naderhand tegenover schaatsen.nl.

"Ik heb gisteren blijkbaar iets verkeerds gegeten. Daardoor zat ik gisteravond veel op het toilet en moest ik overgeven. Ik werd vanochtend ook nog een beetje ziekjes wakker en voelde me ook nog niet lekker toen ik op de baan was."

Tijdens zijn race voelde Ntab zich echter weer goed en kwam hij dus tot de negende tijd. "En daar ben ik heel blij mee", aldus de sprinter, die echter nog veel ruimte zag voor verbetering. "Mijn race voelde heel rommelig. Normaal gooi ik de turbo erop bij de kruising, maar nu lukte dat niet. Pas op het stuk naar de finish toe voelde het goed."

Van zenuwen voor zijn eerste wedstrijd in de A-groep was volgens Ntab geen sprake. "Ik was vooral heel onzeker of het goed zou komen vanwege mijn fitheid. De echte zenuwen had ik vrijdag al in de B-groep." Daar stapte de Nederlander als winnaar van het ijs, waardoor hij zondag in de A-groep mocht starten.

Supervet

Ntab genoot van zijn wereldbekerwedstrijd op zondag. "Het was een hele ervaring, ik word er wedstrijdfit van. Naarmate ik meer van deze races ga rijden, verbeter ik me op steeds meer punten. En het was gewoon supervet om tussen de grote jongens te rijden."

De sprinter, die zich onlangs tot 2018 verbond aan iSkate, de organisatie achter zijn ploeg en beslist.nl, was goed voorbereid op zijn debuut op het hoogste niveau. "In aanloop hier naartoe heb ik met een aantal mensen veel gesproken."

Dat waren voornamelijk zijn trainers Erwin ten Hove en Gerard van Velde. "En ook met de andere jongens op het ijs", aldus Ntab, die te spreken was over de samenwerking met zijn collega's. "De sfeer was onderling heel goed, het is een heel goede groep."

Holland Cup

Maandag vliegt Ntab weer terug naar Nederland, waar hij zijn training weer op zal pakken. "Ik verwacht niet dat ik de World Cups in Berlijn en Heerenveen zal rijden, dus ik richt me alleen op de Holland Cup."

In januari hoopt Ntab zich bij het KPN NK Sprint in Groningen te plaatsen voor de Essent ISU WK Afstanden, die een maand later op het programma staan in Heerenveen.

Volg alles rondom de ISU World Cup in Seoul via onze speciale pagina


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan