Tickets
Shop
Nieuws 30 nov 2014

Bonje op de baan

Koud over de streep ging het op Flevonice even mis tussen winnaar Frank Vreugdenhil en nummer twee Crispijn Ariëns. Duwend en trekkend gleden de twee onder de brug door.

Foto : Neeke Smit

Op het podium was de kou nog steeds niet uit de lucht. Ariëns zocht zijn plek met een gezicht als een oorwurm en Vreugdenhil wist zich ook niet heel goed raad met de situatie.

De bonje was al ontstaan tijdens de wedstrijd, waarin de ploegen van Husqvarna/Primagaz en Van Werven elkaar herhaaldelijk in de haren zaten. Dat leverde onder andere een rode kaart op voor Sam Boon. De animositeit tussen Ariëns en Vreugdenhil ontstond toen de laatste direct na de finish iets riep, waarop Ariëns meteen reageerde.

’’Dit soort wedstrijden zijn natuurlijk tactisch met ploegenspel en zo, maar in mijn ogen kun je het spel ook verbaal spelen’’, verklaarde Vreugdenhil. ’’Als ik de kans krijg mensen van hun stuk te brengen door iets te zeggen, dan zal ik dat niet laten. Dat heb ik nu ook gedaan. Dat zoiets soms wat frustratie losmaakt, kan ik me best voorstellen. Maar het is koers, topsport. We hoeven niet altijd lief te zijn voor elkaar. Zelf ben ik dat soort dingen trouwens na de wedstrijd meteen weer vergeten.’’

Ariëns was na afloop nog steeds ontstemd. ’’Hij riep wat en dat vond ik onsportief’’, reageerde de Van Werven-rijder, die ook aangaf de lucht snel te willen klaren. ’’Ik denk dat Frank en ik even een goed gesprek moeten hebben, dan komen we er vast wel uit.’’

Dat gebeurde uiteindelijk ook op Flevonice, waarmee de zaak was bijgelegd. Maar duidelijk is wel dat de zaken in het peloton op scherp staan.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan