Tickets
Shop
Nieuws 09 okt 2014

Bøkko: 'Ik kan met iedereen concurreren'

Voor Håvard Bøkko staat het komende schaatsseizoen in het teken van revanche. Tijdens de afgelopen jaargang wist de Noor, mede vanwege een knieblessure, niet te overtuigen, maar desondanks heeft hij er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren nog tot grote hoogte kan stijgen.

Foto : Margarita Bouma

“Er zijn mensen die denken dat ik over mijn top ben. Maar ik wil ook nu nog nieuwe medailles winnen en ik weet dat ik het in mij heb om met iedereen te kunnen concurreren”, zegt Bøkko in gesprek met het Noorse NRK.

Een échte zege op een internationaal titeltoernooi staat daarbij hoog op het verlanglijstje van de 27-jarige rijder. Vooralsnog slaagde Bøkko er alleen op de 1500 meter bij de WK afstanden van 2011 in om goud te pakken en dat zit hem dwars. “Het is vaak een kwestie van ‘bijna’ geweest. Een medaille is natuurlijk goed, maar goud voelt als de kroon op het werk en het is vervelend als het je niet lukt om dat te halen”, aldus de Noor.

Olympische medaille

Hoewel Bøkko niets liever wil dan snel succes, is haast nog niet per se geboden. Aan stoppen denkt hij namelijk nog niet. “Ik wil nog een aantal jaren door. Hopelijk worden dat er sowieso vier, zodat ik mee kan doen aan de Olympische Spelen, want ik denk dat ik daar ook voor medailles kan zorgen.”

Voor aankomend seizoen ligt de focus van Bøkko vooral op de wedstrijden in het nieuwe kalenderjaar, als de WK afstanden en het EK- en WK allround op het programma staan. “Vanwege mijn knie heb ik voor dit jaar geen torenhoge verwachtingen. Ik heb tijdens het voorjaar en de zomer bepaalde dingen niet kunnen doen vanwege mijn knie, waardoor ik een achterstand heb. Tot aan de kerst zal het vooral veel trainen worden.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan