Tickets
Shop
Nieuws 29 aug 2015

Ootes: 'Goed begin is heel fijn'

Net als op de NK baan is Danielle Ootes ook de NK weg begonnen met een overwinning. Vrijdagavond reed ze naar het goud op de afvalkoers.

Foto : Neeke Smit

"Zo'n goed begin is wel heel fijn", zegt Ootes met een grote glimlach en een gouden medaille om haar nek. De junior reed een tegenvallend EK in Wörgl en ziet in dat ze weer op de goede weg is. "Ik reed daar niet hoe ik normaal rijd, daar baalde ik enorm van", zegt ze.

Ootes reed tijdens de EK overigens nog wel naar het brons op de aflossing. "Dat is natuurlijk een leuke afsluiting, maar als ik naar de rest van het toernooi kijk was het gewoon niet goed. Daarna heb ik even rust genomen en dat pakt nu goed uit."

In de relatief rustige afvalkoers denderde de rijdster van CadoMotus als eerste over de finish. "We gingen niet heel hard en het ging vrij makkelijk", zegt ze. "De laatste ronden waren loos en dan moet je eigenlijk zorgen dat je in goede positie zit en je vol kan sprinten."

Volle bak

Dat is precies wat er gebeurde en met nog driehonderd meter te gaan viel het peloton even stil en pakte Ootes haar kans. "Je moet niet half, maar volle bak gaan en ik dacht; als het niet lukt ben ik gewoon niet goed genoeg, maar er kwam niemand voorbij.

Op de NK Baan was haar eerste overwinning de start van een reeks titels. Of dat ook op de weg gaat gebeuren durft de Purmerendse nog niet te zeggen. "Het is natuurlijk even afwachten. We hebben de eerste lange afstand wel gehad dus je weet dat je erbij zit, maar het is op de sprint nog even afwachten wat de concurrentie doet." Daarnaast komt ze later op de dag ook nog in actie op de puntenkoers. "Op de puntenkoers weet je het nooit, daar kun je altijd een foutje maken."

Lees alles over het NK inline-skaten weg op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan