Tickets
Shop
Nieuws 30 aug 2015

Dijkstra: 'Ze lieten me gewoon gaan'

Na Rémon Kwant wist ook Ruurd Dijkstra zijn eerste titel bij de senioren veilig te stellen. Op de puntenkoers reed hij zaterdagavond in Ommen overtuigend naar het goud.

Foto : Neeke Smit

En dat had de rijder van Team Powerslide na zijn mislukte afvalkoers niet durven dromen. "Dat was natuurlijk geen succes", lacht hij. "Het is ook niet echt mijn ding; lange rechte stukken en slecht asfalt. Ik heb gewoon liever glad asfalt en veel bochten. Een baan dus eigenlijk."

Toch lukte het de man uit Nijeholtwolde ook op het wegparcours in Ommen. Met grote voorsprong reed hij naar het goud op de slotafstand van de NK. "Ik reed in het begin van de wedstrijd ook niet heel makkelijke hoor", zegt hij. "Op een gegeven moment kon ik wegkomen en toen lieten ze me gewoon gaan. Toen kwam ik in een flow en ze pakten me niet meer terug."

Ingmar Berga en Luc ter Haar waagden eerder in de wedstrijd ook al een ontsnappingspoging, maar zij werden teruggehaald. Waarom het peloton Dijkstra zo vroeg in de wedstrijd wel liet gaan is hem dan ook een raadsel. "Ik denk dat iedereen vooral naar Ingmar keek, omdat hij gisteren zo overtuigend won. Misschien dachten ze; rijd jij het maar dicht Ingmar."

Lange zomer

De bekendmaking van de WK-selectie moet volgende week uitwijzen hoe de rest van het seizoen er voor Dijkstra uit gaat zien. "Als ik me plaats wordt het nog een lange zomer. Dan ga je nog twee, zelfs bijna drie maanden door met skeeleren."

Zijn kansen op de WK vindt hij lastig in de schatten. "Het is moeilijk. In Oostende reed ik twee weken geleden heel goed, maar dat was Vesmaco en dat is echt mijn ding. De EK waren op een grotere baan en op asfalt en dat ging niet zo goed."

"We gaan het zien", besluit hij. "Eerst maar eens kijken of ik geplaatst ben",

Lees alles over het NK inline-skaten weg op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan