Tickets
Shop
Nieuws 04 jun 2015

Nesbitt (30) zet punt achter loopbaan

Christine Nesbitt stopt met schaatsen. Dat maakte de 30-jarige Canadese donderdag bekend op een persconferentie.

Foto : Arno Hoogveld

Nesbitt heeft er elf seizoenen als professioneel schaatsster opzitten. Daarin won ze twee olympische medailles: goud op de 1000 meter in Vancouver (2010) en zilver op de team pursuit in Turijn in 2006. Ook pakte ze drie wereldtitels op de 1000 meter.

Op 28 januari 2012 was ze in Calgary de eerste vrouw die op de 1000 meter onder de 1.13 reed. In totaal won Nesbitt 124 medailles in haar carrière. De laatste jaren kampte ze met blessures.

"Ik heb veel races gewonnen op momenten dat ik me niet op mijn best voelde of dat de omstandigheden niet perfect waren, zoals bij mijn gouden medaille in Vancouver", blikt Nesbitt terug op haar loopbaan.

"Ik ben nu zó trots op die race. Fysiek voelde het niet alsof ik hard kon schaatsen, maar iedere keer als dat gevoel naar boven kwam, compenseerde ik dat met de gedachte van nooit opgeven en mijn best doen. Ik wilde alles eruit halen op het ijs en iemand anders laten proberen mij te verslaan."

Volgens Nesbitt helpt die instelling haar in de rest van haar leven. "Dat is een vaardigheid die ik behalve bij het schaatsen ook meeneem naar het volgende hoofdstuk in mijn leven. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar ik weet dat ik een vechter ben."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan