Tickets
Shop
Nieuws 17 apr 2015

Swings oppermachtig bij eerste editie Roompot Tour

Bart Swings heeft de eerste editie van de Roompot Tour, de eerste wedstrijd van het tweedaagse Zeeland on Wheels, gewonnen. Crispijn Ariëns en Swings' broer Maarten werden respectievelijk tweede en derde.

Foto : Neeke Smit

Swings liet al snel van zich spreken in het peloton van ongeveer vijftig rijders die aan de wedstrijd begonnen.

Samen met Ariëns sprong hij na 3,5 kilometer al weg en na zeventien kilometer besloot de Belg om er alleen vandoor te gaan. Ariëns deed nog wel een poging om bij de ontketende Swings te komen, maar dat mislukte.

Swings: “Ik had mijn zinnen op deze wedstrijd gezet, omdat ik er morgen in Goes niet bij kan zijn." De Belg woont dan namelijk het huwelijk van zijn zus bij.

Op de vraag hoe hij de wedstrijd ervoer antwoordde hij: “Ik moest en zou de koers van de meet af aan hard maken en wist dat de afstand goed te doen was om deze alleen uit te rijden. Ondanks de harde wind en een stuk ruw asfalt kon ik wegblijven.”

De achtervolgers kwamen dan ook pas twee minuten later binnen. Het podium werd uiteindelijk aangevuld door Ariëns en Swings' broer Maarten. Locale favorieten Niels Mesu, die ten val kwam, en zijn broer Erwin eindigden als zevende en zestiende.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan