Tickets
Shop
Nieuws 20 apr 2015

Peter Michael wint punten- en afvalkoers

In het Duitse Geisingen werd afgelopen weekend gereden om de Europa Cup. Peter Michael ging er op de punten- en afvalkoers met het goud vandoor.

Foto : Neeke Smit

Italiaan Fabio Francolini zat de Nieuw-Zeelander op beide onderdelen op de hielen en eindigde op plaats twee. Het brons op de puntenkoers was voor Juan Sanz uit Columbia en op de afvalkoers reed Daniel Zapata Martinez naar plaats drie.

Bij de dames werd de puntenkoers gewonnen door de Chinese Dan Guo, op de afvalkoers reed zij naar het zilver. Yenny Srrano uit Colombia en Mayra Yaqueline Arias uit Argentinie volgden op plaats twee en drie. Op de afvalkoers ging het goud naar Jhoana Viveros en het brons naar Sindy Maria Cortez Chavez uit Venezuela.

Op de tweehonderd meter sprint reed Paola Segura uit Colombia met 15,052 naar het goud, gevolgd door Giulia Bongiorno en Veronica Elias. Manon Kamminga eindigde op plaats zestien. Bij de mannen was Andres Jimenez uit Colombia de snelste in 14,122. Simon Albrecht uit Duitsland eindigde op plaats twee en het brons was voor Johan Sebastian Guzman Bitar.

Op de 500 meter zegevierde Yersi Puello uit Colombia, zij reed met een tijd van 44,101 naar het goud. Het zilver was voor Stephanie Hurtado en het brons voor Paola Segura. Bij de mannen was Edwin Estrada Vallencilla de snelste . Brayan Garzon Arboleda werd tweede en het brons was voor Andres Munoz.

Het klassement werd bij de mannen gewonnen door Elton de Souza, gevolgd door Mauricio Garcia en Peter Michael. Bij de vrouwen won de Belgische Sandrine Tas het klassement, gevolgd door Jhoana Viveros en Mareike Thum. Op plaats twintig eindigde Manon Kamminga als beste Nederlandse.

Junioren-A

Bij de A-Junioren was Kerstink Sarmiento de snelste op de korste afstand, gevolgd door Yarubi Del Valle Bandres Garcia uit Venezuela. Geiny Pajaro volgde op plaats drie. Op de vijfhonderd meter was het een Colombiaans feestje. Karen Restrepo was iedereen te snel af. Plaats twee was voor Luz Garzon, gevolgd door Kerstink Sarmiento.

Op de Puntenkoers was Daniela Lindarte de beste. Luz Garzon volgde met kleine afstand op plaats twee. Daniela Luna werd derde. Op de afvalkoers waren de rollen omgedraaid. Hier reed Luz Garzon naar het goud en was hiermee Daniela Mendoza en Daniela Lindarte net te snel af.

Bij de mannen junioren-A werd de kortste sprintafstand gewonnen door Jaime Uribe uit Colombia, gevolgd door landgenoot Alvaro Carrasquilla en Wilfredo Alexander Valbuena Carrillo. Op de vijfhonderd meter was Alvaro Carrasquilla de snelste. De winnaar van de tweehonderd meter moest genoegen nemen met plaats twee. Daniel Velazques werd derde.

De puntenkoers werd gewonnen door Daniel Niero die er op de afvalkoers met het zilver vandoor ging. Het brons was voor Carlos Franco, die later de afvalkoers op zijn naam schreef. Het brons op de puntenkoers was voor Juan Felipe Perez Garcia en op de afvalkoers voor Daniel Niero.

Het eindklassement werd bij de dames Junioren-A gewonnen door het Colombiaanse drietal; Luz Garzon, Daniela Lindarte en Andrea Canon. Bij de mannen won Sebastian Paredes Tigreros uit Venezuela het eindklassement. Daniel Niero volgde op plaats twee en Carlos Franco mocht met het brons naar huis.

Bij de Kadetten heeft Jordy van Workum het eindklassement gewonnen. Hij was na vier afstanden de beste.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan